Am alergat primul meu maraton la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2013

Luna decembrie 2013 reprezinta o perioada speciala pentru mine: incheierea ciclului al patrulea de viata si inceputul celui de-al cincilea. Si am ales sa incep luna cu alergarea primului meu maraton pe 1 decembrie la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc. :)

Anul acesta au fost organizate doua evenimente in paralel la Bucuresti si la Alba Iulia. Au participat peste 400 de alergatori la Bucuresti (53 la maraton, 181 la semimaraton si 28 de stafete, plus cei de la cros), iar la Alba Iulia au fost 16 maratonisti, 23 semimaratonisti si 2 stafete de copii.

Atmosfera a fost de sarbatoare (muzica, dans si voie buna) si vremea placuta (chiar a aparut si soarele). Inainte de start am ascultat imnul Romaniei care mi-a dat un imbold de energie. Am pornit hotarat si mi-am potrivit rapid ritmul de alergare.

Prima parte a cursei a decurs foarte bine, eram foarte concentrat si increzator. Pe la tura 6 (km 17) am inceput sa resimt o durere puternica la genunchiul drept. Am redus considerabil ritmul si durerea a continuat totusi pana la final. Practic am alergat intr-un picior ultimele 7 ture.

A fost cea mai dificila cursa la care am participat pana acum si reprezinta inca o etapa parcursa cu succes. Am trecut stari multiple: entuziasm, durere, determinare, agonie, multumire, eliberare. Timpul final a fost de 4:23 si mi-am stabilit un record personal de 1:43 la semimaraton. :D

Castigatorii la maraton au fost Florin Simion cu 3:05 si Hiroko Ogawa cu 3:45, la semimaraton Dan Pavel Ene cu 1:23 si Daniela Petrescu cu 1:38, iar la stafeta Happy Tree Friends cu 2:37. Eu am ocupat locul 15 la categorie si 40 la general.

Acum urmeaza sa ma recuperez rapid pentru ca luna decembrie este plina de evenimente: Sky Run (7 decembrie), Baneasa Trail Race (14 decembrie), Forest Run (21 decembrie), Flash Run (21 decembrie) si “Alearga de ziua ta!” (23 decembrie).

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2013

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

4 Responses to Am alergat primul meu maraton la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2013

  1. Pingback: Articole scrise in decembrie 2013 | Cristian David-Matei

  2. Pingback: Maratonul celor 2 lacuri | Cristian David-Matei

  3. Pingback: Cernica Spring Trail Running Marathon | Cristian David-Matei

  4. Pingback: Cum a fost primul tău maraton? | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>