Maratonul celor 2 lacuri

Maraton 2 lacuri

Luni, 21 aprilie, s-a desfasurat Maratonul celor 2 lacuri in Parcul Alexandru Ioan Cuza. A fost unul dintre cele mai frumoase evenimente la care am participat si a reunit aproximativ 60 de alergatori.

Startul si sosirea au fost in fata bisericii “Pogorarea Sfantului Duh”. Traseul a fost in mare parte in jurul lacurilor si cu o portiune de urcare si coborare pe scari in apropierea bisericii. Lungimea unei ture a fost de 3,25 km, iar probele de concurs au fost: maraton (13 ture), semimaraton (7 ture) si cros (5 ture).

Eu am participat la proba de maraton si a insemnat al patrulea maraton alergat (dupa Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul International din Roma si Maratonul International Cluj), al treilea in 4 saptamani si al doilea in 8 zile. De asemenea, a reprezentat si o revansa pentru primul maraton la care am participat pe 1 decembrie tot in Parcul Alexandru Ioan Cuza si la care am alergat intr-un picior a doua jumatate. :P

Dimineata concursului a inceput cu peripetii. Startul era programat la ora 8, iar eu am fost de trezit din somn la ora 7:26 de telefonul primit de la Cosmin (care alerga primul lui maraton). Am sarit din pat, am intrat in priza, m-am schimbat si mi-am pregatit rucsacul ca fulgerul.

Am alergat inspre si dinspre metrou, am ajuns la metrou la ora 7:33, m-am urcat in el la ora 7:35 si am ajuns la ora 7:58. Tot in metrou am apucat sa mananc si sa beau ceva, sa imi fac incalzirea si sa-mi prind numarul de concurs. Am ajuns chiar la finalul slujbei dinaintea startului si trezirea mi-am facut-o pe traseu. :D

A fost prima cursa pe care am alergat-o doar cu sufletul. Obiectivul era sa obtin un rezultat sub 3:30, ceea ce insemna o medie de aproximativ 16 minute pe tura. Dupa prima mi-am dat seama ca n-aveam viteza la mine si m-am hotarat sa alerg intr-un ritm confortabil de 17 minute pe tura, ceea ce insemna un timp total de aproximativ 3:40.

Astfel, am avut parte de o alergare foarte placuta si in cea mai mare parte fiind insotit doar de ingeri si rareori de cate un coleg de alergare pentru cativa zeci de metri. Timpul l-am petrecut in rugaciuni si cantand “Hristos a inviat!”. M-am simtit minunat si am reusit sa mentin ritmul pe parcursul celor 13 ture. :)

Principalele provocari au fost caldura si aglomeratia din parc, mai ales in a doua jumatate a cursei. Am reusit sa-mi mentin energia pozitiva si le-am depasit cu succes.

Castigatorii au fost Florin Ionita la masculin cu 3:07 si Ana Baran la feminin cu 4:30. Eu am obtinut un rezultat de 3:41 si m-am clasat pe locul 5 la general, iar Cosmin a incheiat in 4:16 si s-a clasat pe locul 10.

La final, am primit medalii, diplome si un trofeu sub forma de ou. Felicitari si multumiri organizatorilor, voluntarilor si concurentilor pentru reusita acestui eveniment minunat.

Pentru mine, a fost un bun antrenament si ultimul maraton pe asfalt pana la Maratonul de la Berlin de peste 5 luni. Urmeaza un sfarsit de saptamana cu 3 curse (Maratonul de la Cernica, The Color Run si Forest Run) si apoi incepe sezonul alergarilor montane. ;)

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

2 Responses to Maratonul celor 2 lacuri

  1. Pingback: Cernica Spring Trail Running Marathon | Cristian David-Matei

  2. Pingback: Hercules Maraton 2014 | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>