PASI URIASI – 33

“Suntem oare niste animale care reactioneaza precum cainele lui Pavlov la pedeapsa si la recompensa? Sigur ca nu. Unul dintre miracolele fiintei umane este acela ca ea poate sa faca deosebire intre ceea ce ii produce durere si ceea ce ii produce placere. De exemplu, o persoana care face greva foamei poate trece printr-o suferinta fizica si totusi sa transforme aceasta experienta intr-o satisfactie de ordin moral, concentrandu-se asupra impactului pozitiv pe care-l are faptul ca atrage atentia lumii asupra unei cauze importante.

Fiecare dintre noi are puterea de a alege. Secretul succesului consta in a te folosi de suferinta si de placere in avantajul tau.

Exista vreo zona a existentei tale in care suferi inutil? Reactionezi, mai degraba, in loc sa alegi in mod deliberat? Cum ai putea sa schimbi aceasta stare de lucruri, transformand suferinta intr-o placuta ocazie de a invata, de a progresa sau de a-i ajuta pe altii?”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>