PASI URIASI – 32

“Ca sa obtii ceea ce-ti doresti, trebuie sa descoperi ce te impiedica sa actionezi asa cum vrei. Gandeste-te la un lucru pe care ai evitat sa-l faci pana in ultimul moment: de exemplu, la impozite. Nu-i asa ca ai amanat pur si simplu pentru ca ai vrut sa scapi de neplacerea momentului, iar in final ti-a fost si mai greu?

Dar ce se intampla pe 14 aprilie (data limita pentru plata impozitelor in SUA)? Amanarea dispare, deoarece dintr-o data (printr-o asociere din mintea noastra) nu mai gandim la fel despre ceea ce ne-ar aduce durere sau placere. Dintr-o data tocmai faptul de a nu actiona este mult mai dureros.

Cum ai putea folosi asta pentru a-ti schimba viata? Pe viitor, in loc sa te intrebi: “Cum as putea evita aceasta indatorire dureroasa?”, intreaba-te: “Daca nu actionez imediat, ce-o sa mi se intample in cele din urma?”

Suferinta iti poate deveni un prieten bun daca inveti sa o folosesti in mod eficient.

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>