Inteligenta financiara – introducere

Din aceasta saptamana, vreau sa incep o serie de articole saptamanale despre inteligenta financiara. Am ales aceasta tema deoarece consider ca este foarte importanta in aceasta perioada.

Chiar inainte si mai ales in timpul situatiei economice instabile in care ne aflam, multi experti financiari au adus in prim plan necesitatea educatiei financiare si a dezvoltarii inteligentei financiare.

Inteligenta financiara ne ajuta sa gandim pe termen lung, sa avem controlul asupra vietii noastre, sa luam deciziile financiare cele mai potrivite, sa reducem riscurile si sa facem fata cu succes provocarilor pe care le intampinam. Oamenii inteligenti financiari creeaza bogatie si abundenta indiferent de imprejurari, fiind suficient de flexibili si reusind sa se adapteze si sa fructifice chiar si situatiile dificile.

Fata de inteligenta mentala, care este innascuta si poate fi imbunatatita cu greu, inteligenta financiara este dobandita si poate fi dezvoltata la un nivel foarte inalt. Inteligenta financiara presupune un alt mod de gandire, alte principii si reguli, diferite de cele ale majoritatii.

Despre aceste aspecte si despre multe altele vom discuta in detaliu in articolele urmatoare.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>