Ceainicul Fermecat

Incep seria de articole saptamanale cu un articol despre modul in care o idee a creat o avere impresionanta.

De curand, am citit un fragment foarte interesant din cartea “Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati”, de Napoleon Hill. Este vorba de o poveste reala despre un Ceainic Fermecat care l-a ajutat pe proprietar sa creeze o avere uriasa si de durata.

Povestea Ceainicului Fermecat incepe inca inainte de anul 1900. Atunci, un medic batran de tara a intrat pe usa din spate a unei farmacii si a vorbit ceva in soapta cu farmacistul tanar. Cei doi au discutat mai mult de o ora, dupa care doctorul s-a dus in targ si a cumparat un ceainic mare si o lingura de lemn (folosita pentru a amesteca ingredientele din ceainic), pe care le-a depozitat in spatele farmaciei.

Tanarul farmacist a analizat ceainicul si i-a dat medicului economiile sale de 500 de dolari. Medicul i-a oferit in schimb o formula secreta scrisa pe o foaie de hartie, pentru a aduce ceainicul la fierbere. Niciunul dintre ei n-avea idee atunci ce averi uimitoare va aduce acel ceainic si acea formula.

Batranul medic era fericit cu suma de bani pe care a primit-o, in timp ce tanarul farmacist isi asumase un risc mare facand o investitie al carui potential nu-l cunostea la momentul respectiv.

Minunatele proprietati ale Ceainicului Fermecat si formulei s-au evidentiat doar in momentul in care farmacistul a adaugat la celelalte ingrediente ale formulei inca un ingredient despre care medicul nu stia.

Despre acest ingredient si averea pe care a creat-o aflam saptamana viitoare.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ceainicul Fermecat

  1. Matei says:

    Interesant ceea ce spui tu aici, si observ totusi si un teasing “proeminent” ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>