PASI URIASI – 145

TEHNICA nr. 1 A CONDITIONARII

Pentru a obtine o executie impecabila, este absolut necesara o conditionare efectiva. Pentru a fi eficienta, consolidarea trebuie sa se produca exact in acel moment in care persoana face ceea ce tu doresti. Daca trece prea mult timp inainte ca acest comportament sa fie consolidat, fie negativ, fie pozitiv, atunci legatura se face intelectual si nu afectiv, la nivel de sistem nervos.

De exemplu, cei care primesc amenzi pentru ca au parcat in locuri rezervate handicapatilor pot avea niste neplaceri mai tarziu. Dar, cum nu trebuie sa plateasca amenda decat peste cateva saptamani, cei care astfel incalca legea in mod repetat, nu fac legatura intre neplacere si comportament. Iti garantez insa ca, daca, de indata ce ar parca intr-o zona pentru handicapati, masina lor ar exploda, nu numai ca acest stereotip ar fi inlocuit cu unul nou, dar asta s-ar intampla instantaneu.”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>