PASI URIASI – 144

“Oare poti sa inveti un pui de gaina sa danseze? In mod surprinzator, da, pentru ca toate animalele – si toti oamenii – au un comportament variabil.

Secretul dresorilor este ca urmaresc indeaproape puiul de gaina. Atunci cand se misca in mod firesc in directia pe care ei o doresc, ei consolideaza miscarea, dandu-i ceva. In acel moment, puiul nu stie de ce i s-a dat de mancare, dar de cate ori se misca in directia dorita de dresori, acestia recompenseaza/consolideaza miscarea. In cele din urma, puiul de gaina invata sa se miste in directia dorita si asta poate duce, in final, la impresia ca danseaza.

Sigur ca oamenii sunt mult mai complecsi decat puiul de gaina. Ai fost “dresat” vreodata sa te comporti intr-un anumit fel la slujba sau la scoala? Cum poti folosi acest principiu din dresura ca sa te ajute sau sa-i ajute pe angajatii tai sau pe copiii tai sa-si creeze deprinderi care sa-i duca la reusita?

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>