PASI URIASI – 124

“Ce anume face posibila schimbarea? Schimbarea e posibila atunci cand modificam ceva la nivelul sistemului nostru nervos, si anume conectam senzatiile la experienta.

Atata vreme cat tigarile iti fac placere, vei fi robul lor. Doar atunci cand vei asocia tigarile cu dezgustul, “Gura iti miroase ca o scrumiera”, si cu moartea, se va produce intr-adevar o schimbare de durata.

Desi nu ne face placere s-o recunoastem, ceea ce ne face sa actionam este o reactie imediata, fizica, si nu una mentala, calculata. Stii ca ciocolata este nesanatoasa si totusi o mananci. De ce? Pentru ca nu esti condus de ceea ce stii; ai fost invatat sa asociezi cu ceva suferinta si placerea la nivelul sistemului tau nervos. Asociatiile noastre neurologice - adica cele pe care le-am stabilit la nivelul sistemului nervos – determina ceea ce vom face.”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>