PASI URIASI – 78

“Majoritatea celor care spun “Fii realist”, traiesc cu un sentiment de teama, cel mai adesea din cauza dezamagirilor din trecut si a felului in care au perceput esecurile, temandu-se de noi tradari. Convingerile limitative pe care si le-au dezvoltat pentru a se apara, ii fac sa ezite, sa se fereasca de risc si sa evite sa se daruiasca intru totul; ca urmare, ei obtin rezultate limitate.

Marii lideri rareori sunt “realisti” in raport cu standardele celorlalti. Ei sunt insa fermi si inteligenti. Mahtma Gandhi credea ca poate castiga autonomia Indiei in mod pasnic, nonviolent, opunandu-se Marii Britanii asa cum n-o mai facuse nimeni. El nu a fost realist, dar, categoric, s-a dovedit a fi foarte ferm. Care sunt asa-numitele convingeri realiste pe care trebuie sa le eviti? Care ar fi cele nerealiste, palpitante si noi, dar perfect posibile pe care ai putea sa ti le asumi?”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>