Fugi cu Donath 2014

Fugi cu Donath

Sambata, 31 mai, s-a desfasurat editia a doua a cursei de alergare cu obstacole Fugi cu Donath. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Runsilvania in Padurea Hoia din Cluj-Napoca.

Competitia a reunit aproximativ 100 de alergatori si a inclus doua sectiuni: Profesionisti (15 km) si Hobby (5 km). Startul si sosirea au fost langa Taietura Turcului, iar traseul prin Padurea Hoia si Parcul national etnografic “Romulus Vuia”.

Donath reprezinta un erou autohton asemeni lui Phiddipides. El era un cioban care isi pastea oile langa Padurea Hoia si a observat cum turcii care asediau cetatea Clujului sapau dealul pentru a devia apa care ajungea in oras. Si-a lasat turma si a fugit pana in centrul Clujului pentru a alerta aparatorii orasului, dupa care a murit subit.

Eu m-am inscris la cursa lunga si a fost o experienta inedita. Pe langa obstacolele amplasate la inceputul si finalul traseului, ploile de dinaintea si din ziua concursului au contribuit si ele la crearea unor obstacole naturale cu multe balti si noroaie. Din fericire, eram ceva mai pregatit pentru astfel de conditii dupa ultimele maratoane: Apuseni, Eco si Cernica. :)

Printre obstacole au fost pereti verticali de escaladat cu sau fara ajutorul franghiilor, anvelope auto, dune de pamant, un sant cu apa traversat taras sau aplecat, tobogan din folie, labirint din franghii, scari orizontale suspendate, etc.

Fugi cu Donath 1

Startul a fost decalat cu cateva minute pentru ca un urmas modern al lui Donath (un cioban care isi pastea oile) ne-a facut o vizita pe prima portiune de traseu. A fost un moment de celebrare si de incarcare cu energie pozitiva. :D

Dupa ce s-a dat startul, am pornit lansat impreuna cu cei din fata si am depasit rapid primele obstacole. Apoi am intrat pe traseul din padure care era plin de balti si noroaie si au alternat urcarile si coborarile.

Fugi cu Donath 2

Am urcat in alergare usoara sau mers rapid si am coborat in viteza maxima. M-am bucurat din plin de portiunea din padure si am avut si cateva experiente extracorporale. Ultima parte a avut o multime de obstacole care a culminat cu penultimul care a fost un perete vertical inalt de cativa metri. :P

A fost o cursa nebuneasca, entuziasmanta, provocatoare, intensa, distractiva, solicitanta, dementiala. Mi-am folosit fiecare grupa de muschi, fiecare resursa de energie si am dat maximum.

Fugi cu Donath a reprezentat ultimul eveniment al primaverii. Acum urmeaza provocarile verii care includ ultramaratoane, maratoane, curse de skyrunning si primul triatlon. ;)

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>