PASI URIASI – 71

“Sunt oare unele convingeri mai puternice decat altele? Categoric, da. Exista trei niveluri diferite ale certitudinii: parerea, convingerea si credinta. Parerile se pot schimba usor, pentru ca se bazeaza pe perceptii trecatoare. Convingerile sunt mult mai puternice, pentru ca se bazeaza fie pe mai multe experiente, fie pe unele cu implicatii emotionale. Este insa posibil ca ele sa fie zdruncinate de noi intrebari. O credinta se sprijina pe argumente de o asemenea intensitate emotionala, incat persoana respectiva, nu numai ca este absolut convinsa, dar poate chiar sa se infurie sau sa fie orbita, respingand orice argument atunci cand aceasta ii este pusa la indoiala.

Credinta poate fi extrem de mobilizatoare sau incredibil de distructiva. Care dintre convingerile tale sunt pareri? La care tii cel mai mult? Exista vreuna care s-ar putea apropia de credinta?”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>