Inteligenta financiara – disciplina financiara

Dupa articolul despre noul an, tema de saptamana aceasta este despre disciplina financiara.

David Rockefeller spunea ca: “Succesul in afaceri presupune pregatire si disciplina si munca multa. Daca nu esti speriat de aceste lucruri, oportunitatile sunt mereu foarte mari.

Conform definitiei din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, disciplina inseamna “totalitatea regulilor de comportare si de ordine“. Prin urmare, disciplina financiara presupune sa avem un set de reguli pentru comportamentul financiar.

Disciplina financiara este una din disciplinele esentiale si decisive pentru a fi predata in sistemul educational. Astfel am fi evitat perioada de instabilitate economica din ultimii ani datorata creditelor si descoperirilor de card pentru cumparaturi si pasive. Le putem inlocui cu investitii in educatia financiara si in active, creand bogatie si prosperitate.

Expertii financiari sunt preocupati de realizarea unor sisteme de educatie financiara pentru a ne ajuta sa depasim provocarile financiare si sa ne dezvoltam disciplina financiara. In articolul urmator, analizam un astfel de sistem propus de Robert Kiyosaki.

Si incheiem cu un citat al lui Jim Rohn: “Disciplina este podul care leaga scopurile de realizare.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>