Inteligenta financiara – legea atractiei

Dupa articolul despre sarbatorile de iarna, in aceasta saptamana propun ca tema legea atractiei.

In ultima vreme, legea atractiei este un subiect mult dezbatut si verificat. A devenit cunoscuta mai ales in urma cartii “Secretul“, scrisa de Rhonda Byrne si a filmului cu acelasi nume care a urmat.

Totusi, putini stiu ca o abordare ampla a subiectului a fost facuta de Napoleon Hill in cartea “De la idee la bani“, publicata in 1937 in timpul Marii Crize. Textul acestei carti a avut la baza un studiu facut de Napoleon Hill impreuna cu Andrew Carnegie in cursul a 20 de ani, din 1908 pana in 1928, cand a fost publicat sub numele de “Legea Succesului in 6 lectii“. In acesti ani, Napoleon Hill a intervievat personal peste 500 de milionari americani printre care se numara: Henry Ford, J. P. Morgan, John D. Rockefeller, Alexander Graham Bell si Thomas Edison.

Legea atractiei este asemanatoare cu legea atractiei gravitationale descoperita de Isaac Newton. La fel cum exista atractie intre corpurile din univers, asa noi atragem ceea ce gandim. Mai mult, cu cat ne gandim mai mult la ceva, il atragem mai puternic. De exemplu, daca ne gandim la facturile pe care le avem de platit, atragem mai multe facturi, iar daca ne gandim la vacanta in care mergem, atragem mai multe vacante. Prin urmare, la ce ne gandim?

Pentru a folosi in beneficiul nostru legea atractiei, putem sa utilizam diverse tehnici. In primul rand, vizualizarea este foarte importanta prin puterea imaginatiei. De exemplu, daca ne dorim o masina, ne-o imaginam cum vrem sa arate, ce culoare sa aiba, ce marca sa fie. In plus, punem in jurul nostru imagini cu masina pentru a o vedea permanent si pentru a ne-o intipari in subconstient.

In al doilea rand, implicarea simturilor si a sentimentelor creeaza o energie si o atractie mai puternica. De exemplu, ne imaginam cum arata interiorul masinii pe care o vrem, cum suna motorul cand il pornim, mirosul dinauntru, cum atingem volanul, bucuria si incantarea pe care o simtim ca avem masina.

Astfel, in perioada sarbatorilor de iarna, gandurile si sentimentele noastre au o intensitate mai mare si le putem directiona inspre ceea ce ne dorim pentru a le atrage mai aproape de noi. Oamenii inteligenti financiar iau decizii si folosesc legea atractiei in aceasta perioada pentru a le indeplini.

Personal, eu am cunoscut legea atractiei acum 4 ani, citind cartea “Factorul Aladdin“, scrisa de Jack Canfield si Mark Victor Hansen. In zilele de Craciun ale anului 2007, mi-am scris prima lista cu 100 de visuri. In anul urmator, mi-am revizuit-o si mi-am scris primul jurnal cu 100 de visuri, in care le-am pus o data, le-am facut o descriere si le-am lipit fotografii. Acum, din cele 100 de visuri scrise atunci, 8 le-am indeplinit deja.

Care sunt cele 100 de visuri pe care le scriem Craciunul acesta? Ce decizii luam? Ce atragem in viata noastra chiar acum?

Craciun fericit si energie pozitiva!

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

3 Responses to Inteligenta financiara – legea atractiei

  1. nu conteaza says:

    hai sa te ajut eu cu inca un vis din cele 100 ale tale: primul comment pe blog. (btw: la ritmul de 2 pe an, trebuie sa tragi sa apuci 80 de ani ca sa completezi lista)
    [spre binele tau, sper ca unul din visele alea de pe lista sa fie despre o tema de site care sa nu orbeasca lumea]

    e incredibil cat de mult refuza unele persoane de a-si folosi creierul. din ce spui tu despre legea atractiei, inteleg ca tot ce trebuie sa fac in viata e sa ma gandesc foarte intens la lucrurile pe care le doresc, nu? aparent nici unui somalez nu i-a trecut prin cap sa se gandeasca la mancare, nu? cersetorilor aparent nu le trebuie bani, daca le-ar fi trebuit s-ar fi gandit la ei, si daca s-ar fi gandit la ei i-ar fi avut! de ce mai exista saraci? de ce nu mi-au crescut inca aripi (am incercat si cu redbull)? de ce inca mai primesc newsletterul asta? (vezi mai jos)

    tehnici de “folosire” a legii? vizualizare? wtf? uite o alternativa socanta: daca vrei sa bifezi lucruri din lista aia a ta, ce-ar fi sa muncesti pentru ele?

    lucru verificat?!?!?!?! you must be sh*ting me! de catre cine? cand? cum? in ce conditii? care sunt sursele? cat de credibile sunt ele? nu suntem la ora de religie, sa credem fara comentarii!

    n-as fi asa de acid daca nu as fi fost abonat fortat la o porcarie pe care nu vreau s-o citesc, si de la care nu ma pot dezabona!!!!!!

    ps: lista cu 100 de vise? pe bune? cine esti tu? earl? numeste-le obiective, poate asa o sa intelegi ca nu merge doar sa visezi la ele, ci ca trebuie sa muncesti pentru ele.

    • Salut,

      Interesante comentariul si parerile tale.

      In primul rand, te intreb cine esti pentru a te putea ajuta. Te poti dezabona trimitand un mail pe adresa admin@cristimatei.com.

      In al doilea rand, legea atractiei functioneaza si este verificata de cei pe care i-am amintit in articol si de multi altii (o lista mai detaliata o gasesti in cartea lui Napoleon Hill).

      In al treilea rand, din prima lista de 100 visuri am realizat 8, iar pe langa acestea sunt multe altele din care sunt realizate mult mai multe. Primele le-am scris initial (pana sa folosesc puterea legii atractiei) si sunt in general visuri pe termen lung. Pentru o evidenta mai clara, urmareste articolul pe care il scriu la sfarsitul anului.

      Sarbatori fericite!

      • nu conteaza says:

        In primul rand, nu am ales eu sa ma abonez la newsletter, am fost abonat automat. De ce pentru abonare nu s-a aplicat aceeasi regula cum se aplica pentru dezabonare? Ceea ce ai facut este specific spamming-ului, ai avut o lista de email-uri si i-ai abonat obligatoriu pe toti, fara sa intrebi daca vor sa nu. Asta e o dovada de lipsa de etica din partea ta.

        In al doilea rand, tot nu mi-ai raspuns la nici o intrebare. Gasesc o lista in cartea lui Hill., dar de ce trebuie sa fac eu munca ta? Tu trebuia sa oferi lista aia aici, dar sa trecem peste asta. La ce m-ar ajuta lista aia? Cartea e scrisa in 1937, nici unul din cei de pe “lista magica” nu mai e in viata sa confirme acum cele spuse de Hill. Oricum, Hill a facut o lista cu cei care erau deja bogati, nu a facut niciodata o lista cu cei care s-au imbogatit dupa ce i-au citit cartea, desi a trait inca 33 de ani dupa publicare. Dar hey, dar ai spus “in ultima vreme, legea atractiei este un subiect mult dezbatut si verificat”, daca exista verificari recente, de ce ma indrumi catre o carte veche de trei sferturi de secol?

        Hai sa pun problema altfel: ce alte realizari au mai avut Hill si Byrne? Dupa legea atractiei, ei si-au dorit foarte mult sa scrie despre legea atractiei, si … cam atat.

        Legea atractiei nu i-a aparat pe americani de crizele de dupa cel de-al doilea razboi mondial, desi cartea lui Hill inca se tiprareste, iar “Secretul” a fost ultra mediatizat.

        Ce urat din partea mea, nu te-am intrebat daca chiar vrei sa porti un dialog despre acest subiect. Adica daca tot orice as spune tu ignori ca sa nu-ti schimbi ideea despre acest subiect, macar spune-mi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>