Inteligenta financiara – busola personala

Saptamana trecuta am discutat despre stimularea creativitatii, iar in acest articol ne folosim busola personala pentru a stabili incotro mergem.

Busola personala este reprezentata de valorile pe care le avem si care determina directia in care ne indreptam. Valorile noastre determina ce ne provoaca placere si ce nu, ce deciziii luam si cum actionam.

John Wooden a spus: “Fii mai preocupat de caracterul tau decat de reputatie, pentru ca de fapt caracterul te defineste, in vreme ce reputatia este doar ceea ce cred altii ca te defineste.”

Valorile reprezinta “caramizile” pe care este construit caracterul nostru. Mai importanta decat valorile pe care le avem este ordinea in care sunt situate ele dupa prioritate. De exemplu, deciziile si actiunile noastre sunt diferite daca pretuim libertatea mai mult ca siguranta decat invers.

Succesul este definit de ierarhia valorilor pe care le avem. O schimbarea in aceasta ierarhie determina o schimbare profunda in interior. Dupa cum spunea Joseph Wood Krutch: “De cate ori se naste o noua valoare, existenta capata un nou sens; de cate ori moare o valoare, odata cu ea dispare si o parte din sens.

Oamenii inteligenti financiari au o ierarhie a valorilor care ii ajuta sa-si atinga obiectivele. Despre cele mai importante 10 valori pe care le au vom discuta in articolul de saptamana viitoare.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>