Inteligenta financiara – obiceiurile bogatiei

Tema articolului de saptamana trecuta a fost pilonii unei afaceri. In aceasta saptamana propun obiceiurile bogatiei, adica ce putem face pentru a crea bogatie.

Cu mai bine de 2000 de ani in urma, Aristotel spunea: “Suntem ceea ce facem in mod repetat, prin urmare excelenta nu este un act, ci un obicei“. Si majoritatea oamenilor de succes sunt de acord ca obiceiurile noastre ne modeleaza destinul.

Prin urmare, oamenii inteligenti financiar au anumite obiceiuri prin care se diferentiaza de ceilalti. In continuare, punctam cateva dintre ele.

Unul dintre cele mai importante obiceiuri ale oamenilor inteligenti financiar este generozitatea. Atat Biblia, cat si expertii financiar ne invata sa donam 10% din ceea ce castigam. Robert Kiyosaki spune ca una dintre cele mai eficiente modalitati de a crea bogatie este prin generozitate.

Un alt obicei de succes este sa ne platim intai pe noi insine. Oamenii inteligenti financiar se platesc intai pe ei pentru a-si atinge scopurile si apoi platesc restul (facturile, taxele, impozitele, etc.). Acesta este unul din motivele pentru care angajatii si liber-profesionistii nu creaza bogatie, deoarece intai isi platesc taxele si impozitele si apoi folosesc banii ramasi.

Oamenii inteligenti financiar au scopuri precise si scrise pe care le urmaresc cu perseverenta. Brian Tracy scrie ca mai putin de 3% din populatia lumii are scopurile scrise pe hartie. Si acesti 3% detin peste 80% din bogatie.

Oamenii inteligenti financiar au autodisciplina financiara. Ei stiu foarte clar ceea ce fac cu banii pe care ii obtin, cum anume ii gestioneaza si au un plan concret de actiune in privinta banilor. Fiecare banut este organizat si investit cu intelepciune pentru a obtine cele mai mari beneficii.

De asemenea, un alt obicei important este atitudinea si asteptarile pozitive. Oamenii inteligenti financiar folosesc atitudinea si asteptarile pozitive pentru a se automotiva si a crea energia necesara atingerii scopurilor pe care si le propun.

In concluzie, dupa cum a spus expertul in leadership, John Maxwell: “Secretul succesului tau se afla in programul zilnic. La succes nu se ajunge intr-o zi, ci zi dupa zi.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Inteligenta financiara – obiceiurile bogatiei

  1. ciuhureanu elena says:

    este ff interesant tot ce scrii, chiar incerc sa le aplic,
    multumesc npt. tot
    cu deosebita consideratie si indraznesc prietenie
    lena

  2. Buna Lena,

    Cu placere. Sunt incantat sa iti fiu folositor.

    Cu prietenie,

    Cristi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>