Inteligenta financiara – identitatea

Dupa ce am discutat despre mintile luminate si despre consiliul imaginar, saptamana aceasta avem ca tema identitatea.

Identitatea se refera la cine suntem, la cum ne vedem si ne definim pe noi insine. Ea ne reprezinta ca si persoane si ne influenteaza destinul. Practic, identitatea reprezinta imaginea pe care o avem despre noi insine si este formata din valorile, principiile si convingerile pe care le avem.

Capacitatea si potentialul nostru sunt constante, iar ceea ce folosim din ele depinde de identitatea pe care o consideram. Ne adaptam convingerile si actiunile pentru a corespunde identitatii prin care ne definim.

De exemplu, o persoana care se considera inteligenta financiar are convingerea ca are abilitati ridicate de administrare a banilor si prin urmare actioneaza increzatoare si curajoasa in investitiile pe care le face.

Robert Kiyosaki spune ca avem o ordine a verbelor din viata noastra: a fi - a facea avea. Adica ceea ce suntem determina ceea ce facem care determina ceea ce avem. Deci, pentru a avea ceva diferit, actionam intr-un mod diferit si devenim persoane diferite.

Astfel, schimbandu-ne identitatea, schimbam in acelasi timp modul de actiune si rezultatele pe care le obtinem. Identitatea este cea mai puternica parghie pe care o avem asupra viitorului nostru si noi avem controlul a ceea ce devenim.

In incheiere, avem 3 intrebari ajutatoare: “Cine sunt acum? Cine vreau sa devin? Ce schimbari fac pentru a ma transforma din cine sunt acum in cine vreau sa devin?

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>