Inteligenta financiara – tipuri de afaceri

Dupa ce am vorbit despre niveluri financiare, urmeaza acum sa discutam despre cele 3 tipuri de afaceri pe care le putem avea.

Primul tip este bine cunoscuta afacere clasica. Este tipul de afacere pornita de la zero, cu o idee proprie pe care o dezvoltam personal. In principiu, este o afacere pe care o construim prin incercare si eroare, pana cand punem la punct un sistem. Acest tip de afacere necesita o investitie mare, mai multe abilitati dezvoltate si un risc mare.

Al doilea tip este afacerea aparuta in secolul 20 si cunoscuta ca franciza. Una dintre cele mai cunoscute francize este McDonald’s, care a inceput cu un restaurant, dupa care s-a extins pastrand modelul primului restaurant. Franciza presupune sa avem un sistem deja verificat pe care sa il folosim in mod repetat. Pentru acest tip de afacere investitia este mai mica, necesita mai putine abilitati si riscul este mai scazut, deoarece sistemul este la cheie.

Al treilea tip de afacere este cel mai modern si este cunoscuta ca marketing in retea. Avantajele sunt ca avem un sistem verificat, pregatire continua, o echipa si beneficiem de abilitatile si experienta partenerilor din echipa. Acest tip de afacere necesita o investitie minima, putine abilitati si risc aproape zero.

Deci, avem posibilitati multiple de a porni o afacere, in functie de resurse si de obiectivele pe care ni le propunem.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>