Indeplinirea obiectivelor – aplicatii practice: Strategia lui Walt Disney

Saptamana trecuta am facut prima aplicatie practica – Cercul Excelentei. Saptamana aceasta propun sa o facem pe cea de-a doua si anume: Strategia lui Walt Disney.

  1. Cautam o situatie in care ne sunt necesare mai multe idei sau pentru care dorim o strategie de realizare. Delimitam trei zone pe sol, corespunzatoare celor trei pozitii: Visator (el poate produce orice idee, fantezia lui nu cunoaste limite), Realizator (el traieste transpunerea in fapte a ideilor Visatorului, traieste visul ca si cum ar fi adevarat) si Critic (el apreciaza informatiile si comentariile; treptat, apar dorinte de schimbare, sunt prevazute posibile obstacole/provocari).
  2. Intram in pozitia Visatorului si dam frau liber ideilor si imaginatiei: imagini, filme, culori, muzica, etc. Cand Visatorul a creat o “imagine” cu care suntem multumiti, iesim din pozitie si ne deconectam de stare.
  3. Apoi intram in pozitia Realizatorului si identificam senzorial noua situatie creata. Traim fizic si emotional cum ar fi cand aceasta fantezie ar fi realitate. Realizatorul gaseste modalitati prin care poate pune in aplicare ideea Visatorului. Apoi iesim din pozitie si ne deconectam de stare.
  4. Intram apoi in pozitia Criticului si ascultam criticile: de exemplu, comentarii ale unor persoane sau ale vocii noastre interioare. Putem aseza vocile celorlalti intr-o galerie (sau ceva asemanator), separandu-le astfel de propriul dialog interior. Apoi iesim din pozitie si ne deconectam de stare.
  5. Atunci cand Criticul nu este multumit pe deplin, urmeaza o noua runda (punctele 2,3,4). Realizam cate runde sunt necesare pentru a ajunge la multumirea Criticului - principal, Visatorului si Realizatorului – secundar.

Observatii:

  1. Dupa fiecare runda, putem face o evaluare a punctului de vedere al fiecareia dintre pozitii.
  2. Putem face aceasta aplicatie impreuna cu un ghid care sa ne indrume si sa ne ajute sa facem trecerile dintre pozitii.

In concluzie, in ce imprejurari putem folosi aceasta strategie si cand anume?

This entry was posted in Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

7 Responses to Indeplinirea obiectivelor – aplicatii practice: Strategia lui Walt Disney

  1. Mona says:

    Buna,

    Eu deja am vizualizat ca zone de contact cu cele trei instante, trei cercuri (cred ca imaginea mi-a ramas in minte de la “Cercul excelentei”). Consider ca aceasta strategie este benefica in aproape orice situatie. Ma gandesc la momentul in care vrem sa ne fixam un obiectiv.
    De exemplu, vreau sa-mi cumpar un apartament. In prima faza – Visatorul- identific ceea ce-mi doresc (2 camere, mp, decomandat, etajul, blocul, zona), apoi ma axez pe interiorul apartamentului, vizualizez schita apartamentului si modul in care este amenajat, culorile etc. Crezi ca in aceasta etapa as putea sa introduc si fotografii?
    In a doua faza – Realizatorul- ma conectez senzorial si emotional cu imaginea realizata in prima faza. Adica, ma vad in living savurand o cafea si admirand casa, am o stare de relaxare si ma simt implinita si fericita. Ma plimb prin casa si admir culorile, ma opresc la fereastra si privesc peisajul. Ma simt multumita si implinita.
    In a treia faza – Criticul- identific vocile criticilor interioare. Poate fi mama (perdelele nu se potrivesc cu canapeaua, de exemplu), tata (bucataria nu este aranjata in mod practic) etc.
    Apoi revizuiesc fiecare etapa, pana cand linistesc vocile critice. Eu cam asa am inteles aplicarea acestei strategii.
    Consider strategia ca fiind de real ajutor atunci cand vreau sa ma conectez la ceea ce-mi doresc. Atunci cand reusesc sa fac asta ma voi afla mai aproape de obiectivul meu. Ce parere ai, exemplul propus de mine se aplica?

  2. Buna,

    In primul rand, vreau sa mentionez ca rolul Realizatorului este de a gasi modalitati de realizare a viziunii Visatorului. Adaug aceasta mentiune si in textul articolului, pentru a fi mai explicit.

    Deci, in exemplul tau, Realizatorul gaseste solutii pentru a avea apartamentul pe care il vede Visatorul.

    In al doilea rand, sa-ti raspund la intrebari. In pozitia Visatorului, sigur ca poti introduce si fotografii. De fapt, orice te ajuta la crearea “imaginii” cat mai vie si mai precise.

    Scopul strategiei este asambla pasii despre care am discutat si a construi o harta pentru indeplinirea obiectivelor. Si exemplul propus de tine se aplica.

    Mult succes! :)

  3. programtv says:

    Cineva din colegii de pa facebook mi-au recomandat acest articol.
    Nu am putut sa nu-l citesc. E super.
    Buna, ai relatet Indeplinirea obiectivelor – aplicatii practice: Strategia lui Walt Disney | Cristian David-Matei exact
    cum imi place!
    Un punct de vedere destul de interesanta. Chiar ca iti da de gandit.

    Am gasit multe lucruri fara rost pe siteuri, dar articolul tau chiam mi-a dar de
    gandit.

  4. Chia cand cautam cate ceva despre Indeplinirea obiectivelor
    – aplicatii practice: Strategia lui Walt Disney | Cristian David-Matei, am si
    gasit. Super multumesc!

  5. Antoniahutg says:

    Ai o pagina foarte tare! Se vede ca te ocupi si te straduiesti sa fi in top. Am si eu un site de anunturi gratuite http://taman.ro/ si ma straduiesc sa fiu si eu in top, dar nu voi reusi sa te egalez.
    Felicitari!

  6. ora exacta says:

    Indeplinirea obiectivelor – aplicatii practice: Strategia lui Walt Disney chiar ca merita inclus in cele mai
    bune saituri din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>