Indeplinirea obiectivelor – al optulea pas: revizuire si ajustare

Ultimul pas pentru indeplinirea obiectivelor se refera la revizuire si ajustare.

In primul rand, este important sa ne evaluam progresul periodic si sa ne creem un sistem de control. Precum modul in care ne divizam in etape obiectivele, la fel le si evaluam. Astfel, la sfarsitul fiecarei zile, saptamani, luni sau an, verificam in ce masura ne-am indeplinit obiectivele partiale pe care le-am stabilit.

In cazul in care procentul de reusita este mai mic de 100%, urmeaza sa ajustam pasii si actiunile, astfel incat sa reducem decalajul si sa-l compensam in perioada urmatoare. De exemplu, daca obiectivul este sa facem 100 Euro zilnic si la sfarsitul unei zile am facut doar 80 Euro, atunci ne propunem sa facem in urmatoarele 2 zile cate 10 Euro in plus pe zi sau in urmatoarele 4 zile cate 5 Euro in plus pe zi. Conform cu noile obiective zilnice, ne ajustam si actiunile care sa duca la indeplinirea noilor obiective, adica sa dam 3 telefoane in plus si sa facem o intalnire in plus pe zi.

Uneori, suntem in situatia in care avem un decalaj mare intre ceea ce ne-am propus si ceea ce am realizat. In acest caz, o optiune de preferat este sa ne ajustam obiectivele partiale si finale. Flexibilitatea este foarte importanta si in aceasta etapa. De exemplu, daca ne-am propus sa slabim 10 kilograme in 6 luni, iar dupa 3 luni am slabit doar 2 kilograme, putem sa ne propunem sa slabim inca 3 kilograme pana la termenul de 6 luni si pana la 10 kilograme la un termen de 1 an.

Si in incheiere scriu un citat ce ii apartine lui Winston Churchill, semnificativ pentru indeplinirea obiectivelor: “Niciodata, niciodata, dar niciodata sa nu renunti.”

This entry was posted in Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>