Indeplinirea obiectivelor – al treilea pas: gestionarea resurselor

Saptamana trecuta am invatat sa ne scriem si sa vizualizam obiectivele. De asemenea, am invatat sa ne programam subconstientului prin repetitie zilnica. In aceasta parte, invatam despre gestionarea resurselor.

Pentru a ajunge la obiectivul pe care ni-l dorim, este foarte important sa stabilim cu precizie unde suntem. Va propun sa ne punem intrebarea: “Care este situatia prezenta?” La fel ca pe o harta, stabilim punctul de plecare si punctul de sosire, iar apoi putem gasi traseul. De exemplu, din punct de vedere financiar putem stabili ca punct de pornire venitul actual.

In analiza pe care o realizam, avem in vedere in primul rand identificarea provocarilor: “Ce anume m-a impiedicat pana acum sa-mi ating scopul? Ce provocari ar putea sa apara?” Dupa ce identificam provocarile care ar putea sa apara, cautam cel putin 3 solutii pentru fiecare provocare. Aceasta actiune ne intareste curajul si increderea ca putem depasi orice obstacol intalnim. Si astfel ne putem concentra pe solutie, decat pe provocare. De exemplu, o provocare poate fi pierderea locului de munca, iar solutiile posibile pot fi gasirea unui alt loc de munca, oferirea unor servicii ca liber-profesionist sau inceperea unei afaceri proprii.

In acest mod, ajungem la resursele existente: “Ce pot face preventiv si ce resurse am pentru a face fata provocarilor? Ce resurse am pentru indeplinirea obiectivelor?” Busola pe care o folosim este reprezentata de valorile si convingerile pe care le avem, acestea influentandu-ne capacitatile si abilitatile pe care credem ca le avem. De exemplu, un agent de vanzari obtine 1000 de Euro pe luna, deoarece crede ca atat este capacitatea lui. Astfel, va face doar un numar suficient de prezentari sau va da un numar suficient de telefoane pentru a obtine cei 1000 de Euro pe luna. Pentru a-si dubla venitul si a obtine 2000 de Euro pe luna, in primul rand este necesar sa-si schimbe convingerea asupra valorii personale si a serviciilor pe care le ofera, iar apoi isi poate dezvolta capacitatile si abilitatile adecvate pentru a obtine acesti bani.

Astfel, gasim resursele suplimentare: “Ce alte resurse mai sunt necesare? Cum pot obtine aceste resurse si cum le pot avea la indemana cand imi sunt necesare?” Dupa ce identificam resursele de care avem nevoie, stabilim cum le putem obtine. De exemplu, pentru dublarea venitului in vanzari, identificam ca este necesar sa contactam persoane necunoscute sau sa facem o prezentare unui grup de 10 persoane.

This entry was posted in Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Indeplinirea obiectivelor – al treilea pas: gestionarea resurselor

  1. andrei says:

    Legat de de agentul care face doar 1000 de talanti , daca el crede ca atat poate face , nu va cauta niciodata o alta metoda de a face mai mult . S-ar putea spune ca obiectivul ales determina criteriile folosite pentru a alege drumul/metoda.

    • Salut Andrei,

      Apreciez comentariul tau si vreau sa fac o observatie. Credinta este o convingere inradacinata in subconstient si ca orice convingere, ea poate fi schimbata. Evident, in timp. Desi procesul necesita mai mult efort, este posibil sa schimbi ceea ce crezi, mai ales cand este foarte important pentru tine si pentru scopul tau.

      O saptamana excelenta,

      Cristi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>