PASI URIASI – 271

“Unele norme au mai multa putere asupra noastra decat asupra altora. Gandeste-te la o norma din domeniul sanatatii pe care nu ai incalcat-o niciodata. Care ar fi aceasta norma “inviolabila”? Pentru multi ar fi: “Nu trebuie sa iau droguri.” In schimb, care ar fi norma pe care o incalci uneori si apoi regreti? Propozitia cea mai des intalnita ar fi: “Ei bine, n-ar fi trebuit sa mananc tot felul de alimente nesanatoase…” Cum deja am aflat normele a zeci de mii de oameni, pot sa-ti spun de pe acum ca normele pe care le definesti cu “n-ar trebui” le vei incalca sigur. Normele pe care le definesti cu “nu trebuie niciodata” rareori se intampla sa le incalci. Pe acestea din urma eu le numesc norme de tip prag.

Cum ai putea sa transformi niste “n-ar trebui” in “nu trebuie”, beneficiind imediat de aceste schimbari comportamentale?

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>