PASI URIASI – 141

“Mai tii minte maimuta care prin miscarea permanenta a degetului, practic, isi crease o legatura neurala care ducea la o executie continua? Cercetatorii au demonstrat ca daca reusesc sa impresioneze afectiv un animal atunci cand este dresat, legatura neurala se consolideaza si se intensifica chiar la mai putine repetitii. Daca repeti un nou comportament imaginandu-ti-l sau exersandu-l permanent cu o intensitate afectiva (de exemplu, excitatia, pasiunea), vei stabili o noua “cale neurala” catre placere. Acest tip de exersare asigura o orientare automata spre o noua “traiectorie” (de tip afectiv sau comportamental).

Nu uita ca este important sa consolidezi noul mod de comportament ori de cate ori te folosesti de el printr-o recompensa imediata (eventual pentru persoana pe care o ajuti). Orice mod de gandire, reactie sau comportament care este permanent reiterat devine un obicei.”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>