Campioanele cupelor europene la fotbal in 2008

Cupele europene la fotbal si-au cunoscut campioanele din 2008: UEFA – Zenit Sankt Petersburg, Liga Campionilor – Manchester United.

Finala Cupei UEFA s-a disputat pe 14 mai pe stadionul din Manchester si s-a incheiat cu victoria celor de la Zenit in fata celor de la Glasgow Rangers cu scorul de 2-0.

Pe 21 mai, la Moscova, finala Ligii Campionilor a adus pe teren 2 echipe din Anglia: Manchester United si Chelsea Londra. Meciul a fost foarte tensionat, Manchester deschizand scorul in minutul 26 prin Cristiano Ronaldo si fiind egalata in ultimul minut din prima repriza prin golul lui Frank Lampard. Ambele echipe au avut numeroase alte ocazii de a inscrie, insa fara rezultat si s-a ajuns in prelungiri, unde scorul a ramas acelasi, meciul urmand sa se decida la penalty-uri. Manchester a inceput seria de penalty-uri si Cristiano Ronaldo a ratat a 3 lovitura pentru United. La al 5-lea penalty, John Terry avea sansa de a aduce trofeul pentru Chelsea, insa a alunecat si a trimis mingea in bara. A 7-a serie a fost decisiva: Giggs a inscris pentru United si Anelka a ratat, scorul la penalty-uri fiind 6-5. Astfel, Manchester United cucereste a 3-a Cupa a Campionilor din istorie si a 2-a sub conducerea lui Sir Alex Fergusson.

Cupele europene s-au incheiat si urmeaza Campionatul European.

This entry was posted in Informatii, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>