2X2 2014

Sambata, 16 august, a fost organizata a treia editie a 2X2 Race. Evenimentul s-a desfasurat in Muntii Fagaras si presupunea trecerea pe varfurile Moldoveanu si Negoiu. Competitia a inclus 4 probe: X1 echipe, X2 echipe, 2X2 echipe si 2X2 individual.

Eu eram inscris la 2X2 echipe impreuna cu Vlad. Antrenamentul cu pante din Tineretului de marti si cel din Romniceanu de miercuri au decurs foarte bine. Ma simteam pregatit sufleteste, mental si fizic pentru provocarea din Fagaras.

Vineri a fost o mare sarbatoare crestina: Adormirea Maicii Domnului. Fiind zi libera, am plecat dimineata din Bucuresti impreuna cu Vlad, Doru, Daniel si George. Drumul a fost foarte placut si am ajuns dupa pranz la destinatie.

Dupa ce ne-am cazat, ne-am intors la Balea pentru ridicarea pachetelor de concurs si sedinta tehnica. Pentru mine, competitia s-a incheiat inainte de a incepe, deoarece unul dintre organizatori mi-a spus ca nu ma lasa sa particip cu mana in ghips.

Mai multe discutii, explicatii si interventii au ramas fara rezultat. Astfel ca Vlad a ramas fara echipa si avea varianta sa gaseasca un alt coechipier sau sa participe la individual. Pana la urma s-a hotarat si a fost acceptat pentru individual.

La sedinta tehnica am aflat ca s-au anuntat ploi pentru a doua zi in jurul pranzului si ca traseele au fost scurtate. Astfel, pentru X1 si X2 era pana la Lacul Caltun si inapoi, iar pentru 2X2 era in plus Varful Negoiu.

De dimineata, am discutat cu unii participanti care nu aflasera de schimbarile anuntate si erau pregatiti pentru cursa intreaga. Inainte de start a mai fost o scurta sedinta tehnica la care au fost confirmate cele anuntate seara. In plus, starturile pentru cele 2 trasee aveau sa fie la diferenta de 10 minute, primii plecand cei de la 2X2.

Startul a fost destul de haotic mai ales ca se pornea direct in coborare pe scari, iar apoi urma o portiune de asfalt pe care erau parcate si circulau masini. In plus, o parte din cei de la X1 si X2 au plecat impreuna cu cei de la 2X2.

Eu m-am hotarat sa-i insotesc pe cei de la traseul scurt si m-am bucurat sa intalnesc mai multi cunoscuti pe urcarea spre Saua Capra si le-am insotit pe Raluca si Nicoleta. Fetele au fost o companie pe cinste si ne-am distrat de minune.

Traseul a fost in mare parte alergabil, peisajele minunate, iar vremea superba.

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>