Inteligenta financiara – comportamentul

In articolul anterior am vorbit despre schimbarea convingerilor, iar subiectul din acest articol este despre comportament.

Conform definitiei din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, comportament inseamna “modalitate de a actiona in anumite imprejurari sau situatii; ansamblul manifestarilor obiective ale animalelor si ale oamenilor prin care se exteriorizeaza viata psihica”.

Prin comportament, scoatem in exterior ceea ce avem in interior. Practic, este reflexia identitatii, principiilor, valorilor si convingerilor noastre. Noi masuram calitatea reflexiei prin congruenta – cat de mult se potriveste ceea ce facem cu ceea ce suntem.

Oamenii inteligenti financiar au un grad de congruenta foarte ridicat si isi armonizeaza comportamentul cu identitatea lor. Ei conduc prin exemplu personal, reprezentand modele de comportament pentru cei din jur.

Si specialistii in limbajul trupului spun ca peste 60% din comunicare se realizeaza prin gesturi si mimica. Prin urmare, importanta comportamentului nostru este foarte mare si are o influenta semnificativa asupra succesului pe care il obtinem.

Johann Wolfgang von Goethe a spus: “Comportamentul este o oglinga in care fiecare isi expune propria imagine“, iar Immanuel Kant a spus: “Poarta-te in asa fel, incat, daca universul ar fi sa se ia dupa tine 24 de ore, sa nu se ajunga la haos!

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>