Steve Jobs

Pe 5 octombrie 2011, a trecut in nefiinta Steve Jobs, unul dintre liderii cei mai semnificativi ai epocii noastre. A fost un om de afaceri si un inventator care a pus bazele si a dezvoltat compania Apple, una dintre cele mai mari din industria de computere si telecomunicatii.

Steve Jobs s-a nascut la 24 februarie 1955 in San Francisco, a fost casatorit cu Laurene Powell si a avut 4 copii: un fiu si trei fiice.

In 1976, a fondat compania Apple impreuna cu Steve Wozniak si Ronald Wayne. Dupa ce a fost inlocuit de la conducerea companiei in 1985, Steve Jobs a demisionat si a fondat NeXT Computer. In 1986 a cumparat The Graphics Group si i-a schimbat numele ulterior in Pixar.

In 1996, Apple a cumparat NeXT si Steve Jobs s-a intors la conducerea Apple si a contribuit la dezvoltarea ei prin viziunea sa si numeroasele sale inventii. In 2006, Disney a cumparat Pixar si Steve Jobs a ajuns in comitetul de conducere al Disney.

Pentru mine Steve Jobs este un exemplu al viziunii, pasiunii, dedicarii si creativitatii. Munca sa a adus beneficii pentru milioane de oameni si impactul ei continua si dupa moartea sa. Cel mai bun omagiu pe care i-l putem aduce este sa-i continuam misiunea si sa contribuim si noi cu partea noastra la bunastarea lumii.

This entry was posted in Afaceri, Leadership, Stiinta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>