Inteligenta financiara – stimularea creativitatii

Dupa ce ne-am definit identitatea, saptamana asta urmeaza stimularea creativitatii.

Creativitatea este una dintre resursele cele mai de pret si una din caracteristicile definitorii ale oamenilor inteligenti financiar. Prin creativitate, practic accesam partea subconstienta si supraconstienta a mintii care reprezinta peste 90% din capacitatea creierului.

Una dintre cele mai bune metode pentru stimularea creativitatii este brainstorming-ul. Dupa cum ii spune si numele, este o “furtuna a creierului“, adica o “furtuna de idei“. Obiectivul branstorming-ului este de a produce idei utile.

Activitatea se desfasoara pe o perioada de 30-45 de minute, are 6-15 participanti si un conducator. Participantii genereaza cat mai multe idei posibile pentru subiectul abordat, fara ca acestea sa fie evaluate sau comentate. Conducatorul are rolul de a asigura o buna desfasurare fara a controla sau ghida discutiile. Dupa incheierea intalnirii, se centralizeaza ideile propuse si le primeste fiecare participant. De asemenea, participantii pot propune idei si dupa intalnire.

Walt Disney este unul dintre cei renumiti pentru aplicarea eficienta a brainstorming-ului. In cladirea companiei sale, era un panou special pe care fiecare angajat putea pune o idee utila. De asemenea, el organiza sedinte de brainstorming in care organiza participantii in 3 grupuri, fiecare grup avand unul dintre rolurile: Visator, Realizator si Critic. Mai multe detalii avem in articolul despre Strategia Disney despre Realizarea Obiectivelor.

Despre brainstorming, gasim si in cartile lui Edward de Bono: “Gandirea laterala” si “Cele sase palarii ganditoare“, in cea de-a doua fiind dezvoltata Strategia Disney.

De asemenea, in cartea “Realizarea telurilor“, Brian Tracy prezinta o metoda de brainstorming individual prin care ne lasam mintea sa genereze cat mai multe idei pentru un obiectiv pe care il avem.

Oamenii inteligenti financiar isi stimuleaza creativitatea prin brainstorming, reusind astfel sa foloseasca cu succes resursele personale si ale celor din jurul lor pentru a-si atinge obiectivele.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Inteligenta financiara – stimularea creativitatii

  1. În august, entuziasmat de Room a lui Emma Donoghue, scriam despre această carte ca fiind probabil cea mai bună carte citită

  2. De asemenea, in cele mai multe cazuri, nu poti folosi mobilul ca modem pentru conexia la internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>