Inteligenta financiara – echilibru personal

Dupa cele 10 valori ale bogatiei, urmeaza sa discutam despre echilibru personal.

Un aspect foarte important al vietii noastre este crearea unui echilibru intre aspectele esentiale ale vietii noastre: spiritual, mental, personal, relational, fizic si financiar.

Oamenii inteligenti financiar sunt cat mai aproape de atingerea acestui echilibru intre cele sase aspecte. Echlibrul nu se refera la o impartire egala a timpului si a energiei pentru fiecare in parte, ci alocarea resurselor necesare pentru a realiza un nivel apropiat intre ele.

Va propun un exercitiu excelent pentru a vedea cum stam cu echilibrul in vietile noastre. Astfel, pentru fiecare aspect in parte, ne dam o nota de la 1 la 10 in functie de cat de multumiti suntem de nivelul la care suntem in prezent (unde 1 inseamna foarte nemultumit si 10 inseamna foarte multumit). Apoi desenam o placinta impartita in 6 felii, unde lungimea fiecarei felii reprezinta nota pe care am dat-o unui aspect.

Echilibrul inseamna ca desenul sa fie cat mai aproape de un cerc. Acum, sa ne imaginam ca desenul reprezinta o roata cu ajutorul careia ne deplasam: roata vietii. Cat de departe ne poate duce aceasta roata? Cum o putem imbunatati pentru a ajunge mai departe?

Putem repeta acest exercitiu, luand ca reper in timp cum eram in urma cu 5 ani si unde ne vedem peste 5 ani. Astfel, avem o viziune a vietii noastre pentru 10 ani si putem analiza evolutia.

De asemenea, putem include in analiza orice alt aspect pe care il consideram important in viata noastra. De exemplu: sanatate, distractie, profesie, educatie, familie, etc.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>