Inteligenta financiara – 10 valori ale bogatiei

Cum spuneam in articolul trecut despre busola personala, tema de saptamana aceasta este despre cele 10 valori ale bogatiei.

  1. Dragostea este principala valoare a oamenilor inteligenti financiar. Este sentimentul cel mai profund care creaza conexiuni minunate cu cei din jur. Dragostea cuprinde fiecare aspect: sinele, oamenii, activitatea, mediul.
  2. Credinta este cea mai puternica forta care ne ajuta sa progresam. Fiecare om de succes se bazeaza pe o credinta de nemiscat pentru a-si mentine directia stabilita.
  3. Relatiile sunt resursa cea mai importanta de care dispunem. Oamenii inteligenti financiar au ca prioritate relatiile cu familia, cu rudele, cu prietenii, cu colegii si cu cei pe care ii intalnesc.
  4. Semnificatia reprezinta misiunea pe care o avem in viata, scopul pentru care traim. Semnificatia trece de nivelul personal inspre contributia pe care o aducem semenilor si urmasilor nostri.
  5. Recunostinta ne aduce echilibru spiritual, mental si emotional, ajutandu-ne sa ne concentram pe ceea ce este pozitiv in viata noastra. Fiind recunoscatori, atragem mai multe din lucrurile pe care ni le dorim.
  6. Generozitatea este “recunostinta in actiune“, este “chiria pe care o platim pentru ca traim pe Pamant“. Generozitatea este o responsabilitate pe care o avem pentru a deveni bogati.
  7. Leadership-ul face diferenta intre cei care isi conduc viata si cei care se lasa condusi de ea. Marile realizari sunt meritul unor lideri cu viziune si curaj, care si-au urmat scopurile si i-au ajutat pe multi altii spre progres.
  8. Abundenta ne ajuta sa vedem oportunitatile pe care le avem in jur si ne da energia de a crea mai multe resurse pentru cei din jur. Oameni precum Thomas Edison, Henry Ford sau Bill Gates si-au folosit inteligenta fiind motivati de abundenta.
  9. Fericirea este o decizie pe care o putem lua, astfel incat sa aducem entuziasm si optimism in jurul nostru. Oamenii de succes sunt fericiti.
  10. Perseverenta tine celelalte valori impreuna pentru a ajunge la scopul propus. Perseverenta i-a ajutat pe Thomas Edison, pe Henry Ford sau pe Winston Churchill sa-si aduca contributia la bunastarea mondiala.
This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>