Inteligenta financiara – fluxul banilor

In continuarea articolului de saptamana trecuta despre active si pasive, mergem mai departe la fluxul banilor.

Simplu spus, fluxul banilor reprezinta diferenta dintre active si pasive, adica dintre venituri si cheltuieli. Robert Kiyosaki considera ca fluxul banilor este cel mai important indicator financiar, in functie de acesta putandu-ne da seama de evolutia finantelor noastre. Cu cat fluxul banilor este mai mare, cu atat sporim mai mult prosperitatea si abundenta din viata noastra.

Un alt aspect financiar foarte important este viteza banilor. Banii sunt facuti sa circule si cu cat circula mai repede, cu atat se inmultesc mai mult. La fel cum sangele circula prin corpul nostru pentru a putea trai, la fel si banii circula pentru a putea fi pastrati si inmultiti. Cand sangele nu mai circula printr-un organ, acesta se imbolnaveste. La fel, cand banii nu mai circula si sunt pastrati “la ciorap”, “sub saltea”, in seif sau in cont, situatia financiara are de suferit.

De asemenea, este important si controlul banilor. Cu cat reusim sa controlam mai bine fluxul banilor, cu atat reusim sa cream mai bine bogatia pe care ne-o dorim. Putem sa controlam noi banii sau putem sa-i lasam pe ei sa ne controleze. Este doar o alegere.

Revenind la cadranul banilor, conform aspectelor mentionate, proprietarii de afaceri si investitorii folosesc fluxul banilor in avantajul lor. In timp ce angajatii si liber-profesionistii au un control scazut si o viteza redusa a banilor, proprietarii de afaceri si investitorii au un foarte bun control si multiplica continuu viteza banilor. De aceea ei devin din ce in ce mai bogati.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Inteligenta financiara – fluxul banilor

  1. followme says:

    Salut,
    ma bucur mult sa vad ca nu sunt singurul care încerca sa împărtășească din ce a citit și studiat. Multa bafta în cea ce faci!!!
    followme
    http://7years2million.blogspot.com

  2. Salut,

    Cu placere si sa avem o colaborare cat mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>