PASI URIASI – 67

“O convingere nu este nimic altceva decat certitudinea in privinta semnificatiei unui lucru. De exemplu, daca tu crezi ca esti inteligent, asta este mai mult decat o idee; ai certitudinea ca esti inteligent. De unde vine oare aceasta certitudine?

Imagineaza-ti ca ideea este placa unei mese. Daca nu are picioare nimic n-o poate sustine. Pentru a deveni o convingere, o idee-placa trebuie sa aiba picioare. Aceste picioare ale certitudinii sunt date de experientele de referinta. Daca tu crezi ca esti inteligent, de exemplu, probabil ca ai avut niste experiente (referinte) in privinta felului in care te-ai descurcat bine la scoala sau ti s-a spus ca esti destept etc.

Si totusi, noi nu ramanem doar cu trecutul ca sursa a certitudinii. Precum Roger Bannister, ne putem folosi imaginatia pentru a crea puncte de referinta – si certitudini – chiar in raport cu lucruri pe care nici macar nu le-am incercat.”

- preluare din cartea “PASI URIASI”, de Anthony Robbins

This entry was posted in Dezvoltare personala, PASI URIASI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>