Reguli pentru o viata mai buna (13-15)

A treisprezecea regulapentru o viata mai buna: Intampina fiecare dimineata cu un zambet. Priveste ziua cea noua ca pe un alt dar de la Creatorul tau, ca pe o alta ocazie de a termina ceea ce nu ai fost in stare sa faci ieri. Porneste la drum. Stabileste la prima ora tema succesului si actiunea pozitiva al caror ecou se va repeta cu siguranta de-a lungul intregii zile. Ziua de azi nu se va intoarce niciodata. N-o irosi printr-un start fals sau fara niciunul. Nu te-ai nascut ca sa dai gres.

A paisprezecea regulapentru o viata mai buna: Iti vei implini visul maret, asa ca stabileste-ti obiective pentru fiecare zi – nu proiecte lungi si dificile, ci sarcini marunte, care te vor purta, pas cu pas, spre curcubeu. Scrie-le, daca trebuie, dar limiteaza-ti lista, astfel incat sa nu fii nevoit sa amani pe maine treburile nefacute astazi. Nu uita ca nu poti construi o piramida in douazeci si patru de ore. Fii rabdator. Nu ingadui ca programul tau zilnic sa ajunga atat de dezorganizat, incat sa-ti neglijezi obiectivele importante – fa totul cat poti mai bine, bucura-te de ziua aceasta si odihneste-te multumit de ce ai realizat.

A cincisprezecea regulapentru o viata mai buna: Nu-i ingadui nimanui sa-ti strice buna dispozitie si sa arunce un giulgiu de tristete asupra intregii zile. Nu uita ca pentru a contabiliza greselile nu este nevoie de talent, de renuntare la sine, de inteligenta sau de caracter. Exteriorul nu are nicio putere asupra ta, daca nu-i dai voie. Timpul tau este prea pretios pentru a fi sacrificat luptand contra fortelor josnice ale urii, geloziei si invidiei. Pazeste-ti cu atentie viata fragila. Numai Dumnezeu poate sa modeleze o floare, dar orice copil nesabuit e in stare s-o rupa in bucati.

This entry was posted in Comunicare, Dezvoltare personala, Educatie, O viata mai buna. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>