“Degeaba canta cucuveaua”, de Lucian Cristescu

  • “Moartea, considerata “cea mai mare problema a filosofiei”, imbraca in diferite culturi fie haina de prieten, fie cea de dusman. Dar la intrebarea: “Ce este dincolo?” sau “Unde merg?”, in afara de banuieli sau crezuri, nimeni n-are dovada obiectiva, pentru ca nimeni nu s-a intors de-acolo. In afara de Unul Singur: Iisus Hristos. Dezvaluirea pe care El a produs-o a fost atat de puternica, incat timpul s-a impartit in doua: inainte si dupa Hristos. Iar toti cei ce au aflat-o, de-atunci si pana azi, au sarbatorit eliberarea de sub teroarea mortii si a mormantului.”
  • “Coliva este purtatoare de magic, simbol al nasterii si renasterii, pe temeiul conceptului ca Pamantul este purtator si datator de viata.”
  • “Vedeti, noi, europenii, nu ne coboram la… Voodoo. In schimb, ne dam in vant dupa parapsihologie sub toate formele ei: hipnoza, telepatie, clairvoyance, bioenergie, perceptie extrasenzoriala, psihokinezie, teleportare… si sunt multe! A, da… si radiestezie, daca ati auzit… Toate acestea au o aparenta stiintifica.”
  • “Stiati ca Napoleon era insotit de un spirit calauzitor care-i aparea sub forma unei sfere stralucitoare sau a unui pitic imbracat in rosu, care-i dicta deciziile?”
  • “Stiati ca vestitul psiholog Carl Jung avea permanent un “spirit pazitor”, pe nume Filimon? Studentii de la psihologie habar n-au ca unele dintre lucrarile sale i-au fost date prin “scriere automata”. Adica el cadea in transa, iar spiritele scriau, punandu-i mana in miscare. In jurnalul sau, Cartea Rosie, Jung destainuie multe secrete… O am acasa! El insusi afirma ca spiritele sunt “entitati obiective, independente, straine de mine insumi, care impart cu mine trupul meu…” Chiar asa!”
This entry was posted in Carti, Dezvoltare personala, Religie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>