“Generatiile sexuale ale secolului XX”, de Rodica Purniche – Partea 6

“Pentru atingerea diferitelor tipuri de orgasm sunt esentiale armonia si iubirea dintre cei doi indragostiti si, desigur, energia lor vitala. De asemenea e bine ca amandoi sa stie sa-si controleze cat mai bine muschii sexuali si sa-si trezeasca profund senzualitatea si raspunsul la stimulii erotici. Orgasmul masculin tinde sa fie mult mai scurt si mai putin sau mai dificil de constientizat in plan mental decat orgasmul feminin. Femeia are din nastere o mai buna capacitate de constientizare si un mai mare control asupra zonei pelviene, distingand mult mai usor diferitele senzatii si fenomene care apar. Este principalul motiv pentru care formele de orgasm sunt explicate cel mai adesea din punctul de vedere al perceptiilor feminine.

Orgasmul superficial este mai mult un fenomen genital si reflex, manifestat prin anumite contractii ritmice ale muschilor perineului. In cazul femeilor, orgasmul superficial este provocat prin stimularea zonelor erogene extravaginale (in special a clitorisului) si este asociat cu o contractie a muschilor coapselor si abdomenului, cu o stare de teama, tensiune psihica, imobilitate vigilenta si asteptare tensionata a orgasmului. Ea este localizata in intregime la nivelul zonei genitale si din aceasta cauza este partiala si incompleta. Deoarece senzatia de placere nu se raspandeste in intreaga fiinta, acest tip de orgasm atunci cand nu este insotit si de alte forme de orgasm este de multe ori nesatisfacator si lasa in urma o stare de frustrare si neimplinire.

Orgasmul profund este o forma mult mai completa de orgasm, asociata in cazul femeilor cu stimulari vaginale profunde si care prezinta adeseori faze paroxistice avand urmatoarele manifestari: tipete, lacrimi, oprirea respiratiei, unduiri profunde ale muschilor vaginali si uterini care se raspandesc in tot corpul; odata cu ele apare o stare profunda de satisfactie si relaxare. Aceasta forma de orgasm se poate datora unei mari extinderi a stimularii simultane a tuturor zonelor erogene. In felul acesta orgasmul profund isi pierde caracterul genital si se raspandeste imbatator in intreg trupul.

Orgasmul clitoridian este local, superficial, extern si creaza la inceput un fals sentiment de non-dependenta de prezenta barbatului. In orgasmul clitoridian are loc asa numitul “efect de cort” descris de sexologii Masters si Johnson, care consta in ascensiunea uterului in abdomen si dilatarea partii profunde a vaginului. Forma rezultanta a vaginului este ca cea a unui cort cu varful in jos. Aceasta forma de orgasm poate fi corelata si cu alte forme de orgasm, cum ar fi cel vaginal rezultand orgasmul clitorido-vaginal.

Orgasmul vaginal are doua forme distincte:

Orgasmul vaginal inferior localizat in zona perineului, la intrarea in vagin, este inca exterior si incomplet. Este un orgasm de tip Yin, problematic in privinta controlului.

Orgasmul vaginal (normal) profund este mai complex si mai satisfacator. El arata deja o predominanta a energiei solare Yang, dar, din pacate, din lipsa unei cunoasteri adecvate, majoritatea femeilor nu ajunge pe parcursul vietii sa traiasca aceasta forma de orgasm. Se manifesta prin contractii vaginale clare si puternice si este insotit adeseori de o abundenta considerabila a fluidelor sexuale.

Orgasmul generat de faimosul punct G (G de la Graffenberg Ernest, sexologul modern care a redescoperit aceasta veche informatie) este inclus si el aici. Se considera ca punctul G reprezinta un vestigiu feminin echivalent prostatei masculine (care inconjoara colul vezicii urinare), avand aceeasi origine embriologica precum prostata. In urma stimularii, el poate deveni de 3-4 ori mai mare, dar volumul sau nu este direct proportional cu starea de excitabilitate. In cazul barbatului, glanda prostata detine atributele unui punct G. Stimularea ei se poate realiza prin masarea usoara a peretelui rectal anterior pana la atingerea starii de orgasm de tip G.

In cazul femeilor care nu aplica continenta sexuala, orgasmul de tip G este insotit de senzatia stringenta de a urina si de expulzarea prin uretra a unui lichid a carui compozitie chimica este identica cu cea a lichidului spermatic masculin, cu exceptia spermatozoizilor. Lichidul ejaculat de catre femeie prin uretra este mult mai limpede, mai alb si mai putin mirositor decat urina. Propria lor ejaculare pune adesea femeile intr-o situatie oarecum jenanta, ele crezand ca urineaza. In nestiinta de cauza, iubitii le reproseaza aceasta, ducand ulterior la obisnuinta ca femeia sa-si reprime acest tip de orgasm.

Orgasmul cervico-uterin este orgasmul tantric tipic, cel mai profund si cel mai complex, echilibrat polar Yin-Yang, insa destul de rar intalnit. Cand stimularea vaginala si contractiile sunt suficient de puternice si de profunde, ele urca spre cervix si spre abdomen si se transforma intr-o serie de vibratii lungi si blande care se raspandesc ca un nectar extrem de placut in tot corpul si, mai ales, in sus, spre zona capului. Aceste unde induc uneori un fel de orgasm “in afara corpului”, care poate conduce in cele din urma la anumite forme de extaz.

Orgasmul total condenseaza toate celelalte forme de orgasm si necesita o dinamizare erotica extrem de puternica si o disponibilitate amoroasa extrem de mare. Fiintele care pot sa traiasca acest tip de orgasm pot intra in stari spirituale foarte inalte si pot astfel experimenta trairi cu totul exceptionale. Dragostea fizica realizata numai cu continenta de catre un cuplu unit si iubitor, poate apara organismul uman, pe o cale naturala, de boli, de depresii psihice sau de dureri, ne poate apara de tensiuni si totodata ne dezvolta creativitatea individuala, inteligenta si puterea benefica interioara. Trairea orgasmului multiplu, intens, profund si in mod constant fara ejaculare, imbunatateste, de asemenea, activitatea sistemului imunitar. In acealsi timp, fiintele care practica in mod perseverent continenta sexuala sunt mai putin stresate, au o mai mare incredere in propriile forte si sunt mult mai optimiste.”

This entry was posted in Generatiile sexuale ale secolului XX. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>