Dupa ce am discutat despre conturile bogatiei, urmeaza sa vorbim in aceasta saptamana despre mintile luminate.
Este unul dintre subiectele mele preferate, de actualitate si de foarte mare interes. Asta pentru ca o parte am pus-o in aplicare de ceva vreme si am vazut rezultatele remarcabile, iar cealalta parte este in pregatire.
Am citit in mai multe carti despre grupul mintilor luminate, iar cel mai mult mi-au atras atentia capitolele intitulate “Puterea mintilor superioare” si “Al saselea simt“, din cartea lui Napoleon Hill, “De la idee la bani“. Napoleon Hill scrie ca putem “folosi o cantitate mai mare de capacitate mentala” decat cea care ne apartine si ca putem angaja “sfetnici nevazuti“.
Primul principiu este cel pe care il folosesc foarte multi multimilionari si cei care vor sa creeze bogatie. Acesta se refera puterea apartenentei si a faptului ca suntem media oamenilor cu care ne inconjuram. Putem ajunge bogati, inconjurandu-ne de oameni bogati. Henry Ford este unul dintre cele mai bune exemple in acest sens, avand in echipa lui cei mai buni specialisti pe care se putea baza.
Este foarte eficient sa avem un “consiliu” permanent cu care sa ne intalnim saptamanal pentru a ne consulta reciproc si a ne impartasi experientele. Acest grup este un sprijin excelent si un minunat generator de energie si creativitate pentru resursele de care are nevoie fiecare membru. Dupa cum spunea George Bernard Shaw: “Daca tu ai un mar si eu am un mar si facem schimb de mere, atunci tu si eu vom avea in continuare un mar. Dar daca tu ai o idee si eu am o idee si le schimbam intre ele, atunci fiecare dintre noi va avea doua idei.”
Al doilea principiu este mai puternic si ne acceseaza propriile resurse ale subconstientului, intuitiei, imaginatiei si supraconstientului. Este asemanator cu primul principiu, in acest caz alegandu-ne un “consiliu” imaginar cu membrii pe care ii apreciem si de la care vrem sa preluam calitatile pe care le au. De exemplu, pentru Napoleon Hill erau 9 oameni: Emerson, Paine, Edison, Darwin, Lincoln, Burbank, Napoleon, Ford si Carnegie.
Cu acest grup ne putem intalni in fiecare seara, imaginandu-ne ca am sta la aceeasi masa cu ei si noi suntem conducatorii grupului. Prin aceasta tehnica, ne dezvoltam calitatile pe care le au mintile luminate din “consiliu“. Napoleon Hill spunea: “In fiecare seara, vreme de multi ani, am initiat consilii imaginare cu acest grup de oameni pe care ii numeam sfetnicii mei nevazuti.”
In cazul meu, mintile luminate din “consiliul” imaginar sunt: Iisus Hristos, Imparatul Traian, Cristofor Columb, Hans Christian Andersen, Thomas Edison, Henry Ford, Winston Churchill, Walt Disney, Albert Einstein si Milton Erickson. Pentru grupul real sunt inca in cautare pentru formarea “consiliului“. Cine este interesant sau stie pe cineva interesat, ma poate contacta pentru a vedea cum putem colabora.
Salut, Sunt fascinat de blogul tau, zi de zi il recitesc in ideea ca poate am sarit peste un rand sau poate nu am inteles bine sensul cuvintelor. Sunt interesast de asa numitul “consiliu”. Sper ca sa putem colabora. Multa sanatate !
Salut Dragos,
Ma bucur ca ai gasit informatii utile pe blog. Si sunt incantat ca esti interesat de “consiliu”. Tinem legatura sa vedem cum putem colabora.
Pingback: Noi membri in “consiliul” imaginar | Cristian David-Matei