Inteligenta financiara – consiliul imaginar

In continuarea articolului de saptamana trecuta despre mintile luminate, propun sa intram mai in detaliu in legatura cu consiliul imaginar.

Rezultatul acestui obicei este dat de cat de real reusim sa ne imaginam acest “consiliu“. Este foarte important sa il practicam cat mai des si sa tinem cont de fiecare detaliu: mediul intalnirii, caracteristicile membrilor, modul de desfasurare sau diverse evenimente.

Mediul intalnirii poate fi foarte divers: o sala de conferinte, o masa rotunda, niste scaune intr-o camera, intr-o cafenea sau o ceainarie. Cu cat mediul devine mai familiar, cu atat putem accesa mai bine resursele subconstientului.

Caracteristicile membrilor este poate aspectul cel mai important de care sa tinem seama inca de la inceput cand ne alegem membrii. Napoleon Hill recomanda sa citim biografiile celor pe care ii alegem si sa le studiem caracteristicile si calitatile. Un excelent punct de pornire este sa scriem trei calitati pe care le apreciem la fiecare membru.

De exemplu, in cazul meu sunt: Iisus Hristoscredinta, dragoste, generozitate; Imparatul Traian – leadership, curaj, bunatate; Cristofor Columb – curaj, spirit de aventura, determinare; Hans Christian Andersen – inspiratie, creativitate, imaginatie; Thomas Edison – genialitate, inventivitate, perseverenta; Henry Ford – ambitie, leadership, viziune; Winston Churchill – comunicare, curaj, leadership; Walt Disney – viziune, initiativa, imaginatie; Albert Einstein – inteligenta, genialitate, intelepciune; Milton Erickson – flexibilitate, intelegere, inteligenta.

Modul de desfasurare este in controlul nostru, luand in considerare inceputul intalnirii, organizarea si derularea ei si incheierea. Putem incepe cu membrii aflati deja la locul de desfasurare sau vin pe rand. De asemenea, putem discuta cu fiecare in particular sau in grup, fiecare intervenind in discutie. In unele cazuri, unii membri pot lipsi, pot intarzia sau pot pleca mai devreme. Noi avem rolul de conducator al grupului si controlam desfasurarea intalnirii. Cu cat desfasurarea este mai reala, cu atat este mai benefica.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

One Response to Inteligenta financiara – consiliul imaginar

  1. Pingback: Noi membri in “consiliul” imaginar | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>