Dupa ce am discutat despre ce este inteligenta financiara, urmeaza sa evidentiem beneficiile pe care ni le aduce si ce putem obtine cu ajutorul ei.
Inteligenta financiara ne ajuta sa facem alegerile financiare potrivite. A fi inteligent financiar inseamna sa intelegi in primul rand ca nu conteaza cati bani faci, ci cat pastrezi. Deci, inteligenta financiara ne ajuta sa pastram cat mai multi din banii pe care ii facem.
Daca inteligenta pe care o dobandim in sistemul scolar ne foloseste pentru a face si a administra banii altora, inteligenta financiara ne foloseste pentru a ne face si a ne administra proprii bani. 90% dintre oameni sunt priceputi in gestionarea banilor altor persoane, dar nu resusesc sa-si gestioneze finantele personale. De aceea, ei raman saraci.
Pe de alta parte, multi oameni de succes au renuntat la scoala inainte de a primi o diploma. Printre ei se numara: Thomas Edison, fondatorul General Electric; Henry Ford, fondatorul Ford Motor Co.; Bill Gates, fondatorul Microsoft; Steve Jobs, fondatorul Apple Computer; Michael Dell, fondatorul Dell Computers; Ted Turner, fondatorul CNN; Ralph Lauren, fondatorul Polo.
Educatia de nivel universitar este importanta pentru profesiile traditionale, nu insa si pentru modul in care acesti oameni au dobandit averi fabuloase. Ei si-au dezvoltat propriile afaceri de succes prin folosirea inteligentei financiare.