Alba Iulia City Race 2015

Alba Iulia City Race 2015

Sambata, 14 martie, s-a desfasurat a doua editie a competitiei Alba Iulia City Race. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Sport la Orice Varsta si a reunit aproximativ 600 de alergatori. Competitia a inclus 3 probe: Semimaraton (21 km, 700m D+, 50% asfalt si 50% drumuri forestiere si poteci), Cros (10 km, 300m D+, 75% asfalt si 25% drumuri forestiere si poteci) si Cursa Copiilor (2,7 km, 45m D+, 100% piatra cubica).

Pentru mine, a fost o cursa la care m-am decis sa particip in saptamana dinainte, dupa consultarea cu antrenorul. Am stabilit impreuna de comun acord ca cea mai buna alegere este cursa de 10 km, ca o verificare si antrenament pentru unul din obiectivele principale ale sezonului: Maratona di Roma. :D

A fost o mare bucurie sa ma reintorc in Alba Iulia, dupa un mileniu (ultima oara inainte fusesem in 1999). :P Am fost foarte placut surprins sa vad numeroase schimbari pozitive si parca orasul si cetatea erau din alta lume. :)

Evenimentul a fost incarcat de multa energie pozitiva. Organizata la inceputul sezonului de primavara, a atras numerosi alergatori cu pofta de competitii dupa pregatirea de iarna. A fost o mare bucurie sa ma reintalnesc cu numerosi prieteni de prin diverse parti ale tarii si chiar din strainatate. ;)

Traseul era pe gustul meu: mixt, cu asfalt, piatra, pamant, scari si piatra cubica. Raceala cu care aveam o relatie speciala de cateva zile a fost intelegatoare si m-a lasat in pace pe parcursul cursei. De asemenea, si vremea a fost ideala pentru alergare, soarele insotindu-ne pe intreg traseul.

Pentru prima data, am reusit sa fiu calm, linistit si relaxat inainte de start. Dupa cum am stabilit cu antrenorul, prima parte a cursei am abordat-o cumpatat si mi-am gasit rapid un ritm pe care sa-l mentin. :P

O alta premiera pentru mine a fost alergarea continua pe urcare, ceea ce a insemnat un mare plus la incredere. Pe coborare m-am simtit minunat si ritmul confortabil de alergare chiar mi-a permis sa admir peisajele din jur.

Alba Iulia City Race 2015

Cel mai mult mi-a placut reintoarcerea in cetate, alergarea prin santuri si mai ales scarile de la final. Sosirea a fost cu adevarat spectaculoasa si ma simteam mai bine decat la start. Eram foarte multumit de modul in care am alergat si cred ca mai puteam face 2-3 ture in acelasi ritm.

Sentimentele principale dinaintea, din timpul si dupa cursa au fost de pace si liniste interioara. Consider ca a fost o alergare perfecta si un antrenament ideal pentru Maratona di Roma. :D

La semimaraton, castigatorii au fost Vitalie Gheorghita cu 1:14 la masculin si Mihaela Prundus cu 1:30 la feminin, iar la cros, Andrei Cristian Stefana cu 34:21 la masculin si Cristina Negru cu 38:37 la feminin. Eu am obtinut un rezultat de 49:09 si m-am clasat pe locul 38 la general si 18 la categoria masculin 22-35 ani.

Diploma Cristian David Matei Alba Iulia City Race 2015

Felicitari organizatorilor, voluntarilor, participantilor si sustinatorilor pentru energia pozitiva impartasita. Multumiri fotografilor Adriana Ploscaru si Radu Cristi. ;)

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

One Response to Alba Iulia City Race 2015

  1. Pingback: Jurnal de antrenament martie 2015 | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>