7 lectii pe care mi le-am reamintit la Semimaraton Gerar 2015

O vorba spune ca fiecare experienta reprezinta o lectie. Din aceasta perspectiva, Semimaraton Gerar 2015 este un adevarat curs de dezvoltare personala. Am selectat 7 dintre cele mai semnificative lectii pe care mi le-am reamintit cu aceasta ocazie:

1. “Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia; şi cel ce cauta gaseste, si celui ce bate i se va deschide.” (Luca 11, 9-10)

Totul a inceput cu un vis, pe care l-am definit si detaliat si l-am transformat apoi intr-un obiectiv concret. :D

2. ”Mintea omeneasca poate realiza orice obiectiv pe care il poate concepe si in care crede.” (Napoleon Hill)

Dupa stabilirea obiectivului, urmatorul pas a fost identificarea resurselor disponibile si conceperea planului de actiune. Mi-ar placea sa spun ca a fost simplu si s-a realizat de la sine. In realitate, a fost un proces intens si provocator, dar care a dat rezultate in final. ;)

3. “Si daca crezi ca poti, si daca crezi ca nu poti, atunci ai dreptate.” (Henry Ford)

Credinta in indeplinirea scopului ne-a ajutat sa ne pastram concentrarea asupra lui si sa ne mentinem energia pozitiva. :P
Credinta ne-a ajutat sa inscriem 2 echipe chiar din prima zi (cand a fost cea mai mare cerere) si sa facem schimbarea in echipa in saptamana concursului si cu Flory care participa si la crosul de 3,6 km (in conditiile in care nu erau permise prin regulament). Desigur, si cu ajutorul si intelegerea organizatorilor, carora le multumim din nou pe aceasta cale. :)

4. “Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea.” (Albert Einstein)

Daca ne bazam pe cunoastere, scopul de 1:40 – 1:50 era unul cel putin nerealist, daca nu imposibil. Erau destul de multe variabile si provocari de depasit. Cu toate acestea, am ales sa ne folosim imaginatia si creativitatea si sa gasim modalitatile prin care putem obtine ceea ce ne-am propus. ;)

5. “Tu poti infaptui ceea ce eu nu pot. Eu pot infaptui ceea ce tu nu poti. Impreuna putem face lucruri minunate.” (Maica Tereza)

De ce este Gerarul unul din evenimentele mele de suflet? Tocmai pentru ca subliniaza minunat esenta acestui citat. Si anume importanta muncii in echipa, colaborarea, armonizarea. Pentru noi a fost o provocare si o realizare in acelasi timp, deoarece intr-o perioada scurta avuta la dispozitie, am reusit sa ne cunoastem reciproc, sa ne valorificam punctele forte si sa le compensam pe cele slabe. :D

6. “Niciodata, niciodata, dar niciodata, sa nu renunti.” (Winston Churchill)

Cuvintele lui Winston Churchill mi-au rasunat puternic in minte cu fiecare pas din ultima parte a cursei, mai ales pe final. De multe ori, am avut tendinta sa incep sa merg si a fost o mare provocare sa ma concentrez sa alerg intr-un ritm decent, facand pas dupa pas. :P
Le multumesc si le sunt recunoscator iubitilor colegi de echipa, voluntarilor si suporterilor care m-au sustinut si incurajat, mai ales pe final. :)

7. “Doar cei care risca sa mearga prea departe pot afla cat de departe pot ajunge.” (T. S. Eliot)

Evolutia inseamna iesirea din zona de confort. Pentru fiecare dintre noi, cursa de anul acesta a insemnat o imbunatatire a performantei de anul trecut. Si asta in conditiile in care am folosit mai putine resurse decat la un semimaraton obisnuit, deoarece a fost un antrenament pentru maraton. ;)

This entry was posted in Concursuri, Dezvoltare personala, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>