Am alergat pentru Padurea Copiilor la Crosul Padurii 2014

Crosul Padurii 2014

Duminica, 30 martie, am alergat pentru Padurea Copiilor la Crosul Padurii 2014. Evenimentul a fost organizat de asociatia ViitorPlus si s-a desfasurat in Parcul Tineretului.

Chiar daca in aceeasi zi a fost Campionatul National de Duatlon si sambata un alt cros in centrul vechi, iar startul a fost foarte matinal si chiar dupa trecerea la ora de vara, sute de alergatori au participat la una din cele 3 curse: 10 km, 3 km si 1 km (pentru copii).

Dupa o traditie pe care am inceput-o in iarna, noaptea de dinaintea cursei am petrecut-o in “baza de cantonament” de la Buftea. Si de subliniat este ca am petrecut-o, nu am dormit-o, cum ar fi facut-o sportivii responsabili. :P

La ora 6 am plecat impreuna cu fotograful de serviciu (Radu Cristi) si colegii de alergare (Vlad si Roxana) spre Parcul Tineretului. Am ajuns acolo chiar la rasaritul soarelui si am ajutat putin si la pregatirea zonei de start.

Prima a fost cursa de 10 km la ora 8:30. Cum imi propusesem un nou record personal sub 45 minute, am plecat ca din pusca alaturi de un grup de alergatori sprinteni. Mi-am dat seama ca erau prea rapizi, i-am lasat sa se duca si mi-am reglat ritmul la obiectivul de 4:30 min / km. :)

Alergarea a fost minunata, iar cea mai mare parte din cursa am parcurs-o doar eu si cu recordul. Cand am ajuns spre finalul celei de-a 3-a ture, am vazut ca cei din fata mea alergau spre sosire. Atunci mi-am dat seama ca se incheie cursa si am accelerat si eu cativa zeci de metri.

Timpul final a fost de 45:31 si m-am clasat pe locul 29 la general si pe 17 in categoria masculin 18-34 ani. Castigatorii au fost Petru Gabriel Ursu la masculin cu 35:37 si Iuliana Chiriac la feminin cu 42:26.

Chiar daca n-a fost sub 45 minute, rezultatul este unul foarte bun si reprezinta un nou record personal. (Vechiul era de 47:11 si il stabilisem in decembrie la Baneasa Trail Race) Sunt foarte multumit si increzator, mai ales ca am incheiat cu multe resurse disponibile si sezonul este abia la inceput. ;)

Ca revenire si primind si incurajarile organizatorilor, am alergat si la cursa de 3 km unde a participat si mascota Veverix. Felicitari organizatorilor, voluntarilor, alergatorilor si suporterilor pentru reusita acestui eveniment si pentru sustinerea Padurii Copiilor.

Aici poti sustine si dona pentru Padurea Copiilor. Am incredere ca impreuna putem reusi! :D

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>