Pegas Duatlon Tineretului

Pegas Duatlon Tineretului

Duminica, 2 martie 2014, a avut loc prima editie a Pegas Duatlon Tineretului. Evenimentul a fost organizat de Pegas Triatlon Club si s-a desfasurat in Parcul Tineretului. Duatlonul a avut 5,6 km alergare (2 ture de 2,8 km), ciclism 23 km (10 ture de 2,3 km) si 2,8 km alergare.

Pentru mine, a fost prima experienta ca voluntar la un eveniment sportiv. A fost o placere sa fac parte din echipa de organizatori alaturi de colegii din Pegas Triatlon Club. In saptamanile dinaintea evenimentului am avut cateva intalniri pentru a pune la punct detaliile.

Sambata seara am mers sa stabilim ultimele amanunte, am marcat mare parte din traseul de ciclism si o parte din cel de alergare, iar restul in dimineata competitiei. Tot dimineata, am montat rastelurile, ceasul si banda de cronometrare, am asezat gardurile, steagurile si conurile pentru orientare, am pregatit mesele.

In timpul concursului, eu am stat la o intersectie de pe traseul de alergare. Dupa primele 2 ture de alergare, am mers pe podul de deasupra traseului de bicicleta si am urmarit si o parte din aceasta proba, iar apoi m-am intors pe traseul de alergare pentru ultima tura. Dupa incheierea competitiei, am urmarit festivitatea de premiere si apoi am participat la strangerea instrumentelor si demarcarea traseelor.

Vremea a fost una de trecere de la iarna la primavara, adica rece cu burnita si vant, iar traseul era plin de balti. Cu toate acestea, aproape 100 de curajosi s-au aliniat la start pentru primul duatlon al anului. Castigatorii au fost Emanuel Trandafir la masculin cu 1:22:18, Hajnalka Jakab-Benke la feminin cu 1:33:57 si Pegas – Lotus Bike la stafeta cu 1:23:41.

Pegas Triatlon Club a deschis inscrierile pentru urmatorul duatlon care va fi la Buftea pe 22 martie si care reprezinta un foarte bun antrenament pentru triatlonul pe care il organizeaza tot la Buftea pe 14 iunie.

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>