Winter Tri 2014

Winter Tri 2014

Sambata, 22 februarie, Clubul Sportiv Smart Atletic a organizat a treia editie a triatlonului Winter Tri la Complexul Olimpic si Sportiv din Izvorani, Snagov.

La competitie au participat peste 500 de sportivi si a inclus probe de triatlon si duatlon, individual si stafeta. Triatlonul a avut 5,5 km de alergare, 12 km de bicicleta si 500 m de inot, iar duatlonul 5,5 km alergare, 12 km bicicleta si 3 km alergare (pe pista).

Din triatlon de iarna care s-a vrut pe zapada, s-a transformat intr-unul pe ploaie. Alergarea prin padure a avut balti si noroaie, iar traseul de bicicleta a fost pe sosea cu gropi. Fiind un numar mare de participanti, startul s-a dat in 2 serii, la diferenta de 45 minute intre ele.

Pentru mine, a fost primul triatlon la care am participat si prima competitie in care am inotat. Am facut echipa la proba de stafeta impreuna cu Gina Rogoveanu care a alergat si Cristi Farcas la bicicleta. Am ajuns la aceasta formula cu 2 zile inainte de start, dupa ce am avut numeroase peripetii cu stabilirea componentei. :P

Aceasta experienta mi-a adus aminte de primul concurs oficial la care am participat. A fost la Maratonul International Bucuresti din 2011 si tot la proba de stafeta. Practic, am retrait aceleasi emotii si sentimente de atunci, cu multa tensiune si agitatie interioara.

Am dormit putin in noaptea de dinainte si m-am tot gandit cum o sa fie. Emotiile au crescut cand am ajuns in complex si apoi pe masura ce s-a apropiat startul si s-a pornit in cursa. Am fost norocosi ca am participat in prima serie. :)

Inotul era ultima proba si alergarea prima, asa ca am avut ocazia sa fiu si spectator la alergare si predatul schimbului de stafeta. Dupa ce a venit Gina si a plecat Cristi, m-am dus si eu sa ma incalzesc si sa ma pregatesc.

Asteptarea la intrarea de la bazin in echipament de inot si cu usa deschisa a fost o mare provocare si eram aproape inghetat. Norocul a fost ca Gina si Cristi au facut schimburi exceptionale si n-am asteptat prea mult. ;)

Dupa ce am preluat stafeta de la Cristi, am alergat prin vestiar, am spalat cip-ul de noroi si am intrat in apa. Temperatura scazuta a apei am resimtit-o mai putin si m-am acomodat mai usor decat la Ultra Swim.

Sufletul era inca in bazin de acum 2 saptamani si l-am regasit. Ma gandeam ca o data ajuns in apa, ma voi putea detasa de emotii, sa ma relaxez si sa ma concentrez pe inot. N-a fost tocmai asa.

Primele 2 ture le-am parcurs rapid si ma simteam destul de bine. Am neglijat totusi ca asteptarea in frig imi anulase incalzirea si in a treia tura eram cu inima in gat. Mi-am zis ca sunt aproape la jumatate si m-am concentrat pe ritm si respiratie.

Inaintea de intoarcerea spre a patra tura, am primit o cantitate generoasa de apa din partea unui concurent care s-a aruncat in bazin in fata mea. Mi-a luat ceva timp sa-mi revin si a patra tura a fost mai mult de recuperare, iar pe ultima suta am accelerat din nou.

Numararea bazinelor a fost o provocare si la fel iesirea din apa. Eram destul de dezorientat si picioarele imi fugeau in toate directiile. Am alergat pe covor in spatele unui concurent, am vrut sa depasesc pe langa, am alunecat si am revenit pe covor pana la sosire. :P

Dupa aceea, am stat de vorba cu colegii si alti participanti, am urmarit ceilalti inotatori si apoi m-am schimbat. Dupa incheierea concursului, am primit cate o portie de paste si am asistat la festivitatea de premiere.

Cronometrarea si validarea rezultatelor a fost o provocare pentru organizatori. Sistemul electronic de monitorizare a cazut, iar rezultatele au fost recuperate de pe servele externe. Cateva intamplari neplacute si turele incomplete ale unor concurenti au complicat si mai mult situatia.

La triatlon, castigatorii au fost Alex Ciocan la masculin cu 56:47, Antoanela Manac la feminin cu 1:02:48 si Nomad Merida CST la stafeta cu 50:52, iar la duatlon au fost Alex Diaconu la masculin cu 53:04, Adriana Ceausescu la feminin cu 1:19:36 si Jet Power Team la stafeta cu 59:37. Noi am obtinut un rezultat de 1:18:03.

Felicitari Ginei si lui Cristi pentru performantele foarte bune si multumiri speciale si Adinei Savu care a avut initiativa acestei stafete. :D

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

3 Responses to Winter Tri 2014

  1. Bogdan Pop says:

    Felicitari!

    Sunt curios ce inseamna totusi asta “Sistemul electronic de monitorizare a cazut, iar rezultatele au fost recuperate de pe servele externe. ” (lucrez in informatica)

  2. Multumesc, Bogdan!

    Din cate am inteles, sistemele locale au cazut, iar rezultatele au fost salvate ca varianta de rezerva si pe serverele externe si de unde le-au recuperat. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>