Semimaraton Gerar 2014

Gerar

Duminica, 26 ianuarie 2014, a fost organizata editia a patra a Semimaratonului Gerar. Evenimentul s-a desfasurat in Campusul Universitatii Politehnica Bucuresti si traseul a avut aproximativ 3,6 km.

La competitie au fost aproximativ 500 de alergatori la cele 3 curse: Semimaraton-echipe (compuse din trei persoane) – 6 ture, Cros 10,8 km – 3 ture, Crosul Facultatii de Inginerie Electrica – 1 tura.

Eu am participat impreuna cu Magdalena Veliscu si Cosmin Navadaru la semimaraton. Inscrierea a fost cu peripetii, in conditiile in care cele 100 de locuri de la semimaraton s-au epuizat in cateva ore de la deschidere. Desi ne inscrisesem rapid, n-am apucat sa ne completam echipa in timp util si am fost eliminati. Am participat apoi la tombola, unde Magdalena a castigat si astfel am reintrat pe lista. :P

Am avut avantajul sa fim cu rezultate apropiate la semimaraton (fiecare cu o tactica diferita) si obiectivul era sa ajungem la o strategie comuna. Ca pegatire, am reusit un singur antrenament impreuna cu o saptamana inainte de concurs. Urma sa fie o adevarata provocare sa ne sincronizam ritmul, mai ales ca pentru fiecare dintre noi, a fost o premiera sa alergam intr-un grup compact.

In plus, cu toate ca inainte de concurs cu cateva zile am avut parte mai mult de o vreme de primavara decat de iarna, Gerar-ul si-a respectat numele. Vineri au inceput ninsori masive si au fost anuntate coduri multicolore pentru zilele urmatoare. Cu ceva emotii si cu mult curaj din partea organizatorilor si alergatorilor, ziua de duminica a fost o alergare pe cinste.

Astfel, am avut parte de o alta premiera: alergarea pe zapada. Discutam cu Cosmin unde sa incadram acest nou tip de teren (care se apropie mai mult de pamant) si am hotarat ca intra intr-o categorie separata. Ne-am echipat corespunzator si am intampinat cu bucurie veritabila cursa de iarna. :D

Pentru mine, a fost o si mai mare placere sa alerg pe teren propriu, unde stiam fiecare coltisor in parte. Pentru Cosmin si Magdalena era un traseu mai putin obisnuit si au avut nevoie de mai multa atentie si acomodare.

Ne-am asezat la start undeva pe la mijlocul plutonului si urma sa ne stabilim ritmul pe parcurs. Prima tura am parcurs-o intr-un timp de aproape 18 minute, iar dupa ce am vazut ca suntem la distanta destul de mare de podium, am redus ritmul si am alergat in jurul a 20 de minute pe tura.

Astfel, timpul final a fost 1:59:31 si ne-am bucurat ca am reusit sa coboram sub 2 ore. A fost un rezultat multumitor care ne-a ajutat sa ne clasam pe locul 7 la categoria mixt si 26 la general. Reprezinta un bun reper si la urmatoarele editii ne-am propus sa ne imbunatatim atat timpul, cat si locul. ;)

Pentru mine, urmeaza o perioada olimpica la Complexul Olimpic si Sportiv din Izvorani, in spiritul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci din perioada 7-23 februarie. Pe 8 februarie particip la antrenamentul oficial pentru Winter Tri si la Ultra Swim, pe 9 februarie la Forest Run Grand Prix Etapa a III-a, iar pe 22 februarie la Winter Tri. :)

This entry was posted in Concursuri, Eu, despre mine, Evenimente, Personale, Sport, Timp liber. Bookmark the permalink.

3 Responses to Semimaraton Gerar 2014

  1. Felicitari Cristi pentu rezultat :)

  2. Pingback: Cernica Spring Trail Running Marathon | Cristian David-Matei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>