Inteligenta financiara – povesti: Conducta de milioane – partea a 3-a

In articolul precedent am aflat despre ideea lui Pablo de a construi o conducta care sa aduca apa de la rau in sat si acum urmeaza continuarea.

Actiunile mici dau rezultate mari

Pe cand Bruno lenevea in hamac serile si la sfarsit de saptamana, Pablo sapa mereu la conducta lui. In primele luni, Pablo nu prea avu cu ce sa se mandreasca de pe urma muncii lui. Era o treaba anevoioasa – chiar mai grea decat a lui Bruno, caci Pablo lucra si serile, si la sfarsit de saptamana.

Dar Pablo isi spunea mereu ca visurile de maine se construiesc prin sacrificiile de astazi. Sapa zi dupa zi, palma cu palma.

“Cate-o palma, cate-o palma, ispravesc pana la toamna”, canta el incetisor, izbind cu tarnacopul in pamantul pietros. Palmele s-au transformat intr-un cot… apoi in zece coti… apoi 20… 100…

“Durerea pe termen scurt e castig pe termen lung”, se gandea el cand se prabusea in coliba lui umila, istovit dupa o noua zi de munca. Isi masura succesul stabilindu-si obiective zilnice si indeplinindu-le, stiind ca, in timp, rezultatele vor depasi cu mult eforturile.

“Gandeste-te la rasplata”, isi spunea el in fiecare seara, scufundandu-se in somn, insotit de sunetul rasetelor de la crasma din sat.

“Gandeste-te la rasplata…”

In articolul urmator aflam care au fost rezultatele eforturilor lui Pablo.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>