Inteligenta financiara – povesti: Conducta de milioane – partea 1

Dupa cele 2 aplicatii practice, saptamana aceasta incepem povestea “Conducta de milioane“, extrasa din cartea cu acelasi nume a lui Burke Hedges.

AU FOST ODATA CA NICIODATA, CANDVA, TARE DEMULT, doi veri tineri si ambitiosi care se numeau Pablo si Bruno si care locuiau unul langa celalalt intr-un satuc italian.

Cei doi tineri erau prieteni la catarama.

Ei aveau visuri mari.

Vorbeau fara incetare despre cum intr-o buna zi, intr-un fel sau altul, vor ajunge cei mai avuti oameni din sat. Amandoi erau ageri la minte si muncitori. Nu aveau nevoie decat de o ocazie.

Si iata ca intr-o buna zi ocazia s-a ivit. Taranii din sat s-au hotarat sa tocmeasca pe cineva sa care apa de la raul din apropiere pana la un bazin aflat in piata din mijlocul satului. I-au ales pe Pablo si pe Bruno.

Fiecare a apucat cate doua galeti si a pornit-o spre rau. Pana la sfarsitul zilei, rezervorul din sat era plin ochi. Inteleptul satului le-a platit un banut pentru fiecare galeata de apa.

“Iata ca ni s-a implinit visul!”, a exclamat Bruno. “Nu-mi vine sa cred ce noroc avem!”

Dar Pablo nu era prea convins de acest lucru.

Il durea spatele si avea mainile ranite de la caratul galetilor grele. Se gandea cu groaza la faptul ca trebuia sa se trezeasca a doua zi dimineata si sa o ia de la capat. Si-a jurat ca va gasi un mod mai bun sa aduca apa de la rau pana in sat.

In articolul urmator aflam la ce s-a gandit Pablo.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>