Inteligenta financiara – pilonii unei afaceri

Dupa tipurile de afaceri, propun ca tema pentru aceasta saptamana pilonii unei afaceri, adica ceea ce sustine o afacere.

Cei mai importanti piloni ai unei afaceri pe care ii considera expertii financiari sunt: misiune, echipa, leadership, flux de bani, sistem si produs.

Misiunea reprezinta punctul de start si busola unei afaceri, deoarece ea defineste modul in care se construieste si se dezvolta afacerea. Oamenii de afaceri cei mai de succes au avut o misiune clara pe care au urmat-o cu perseverenta.

Echipa are un rol foarte important in dezvoltarea afacerii si este unul din aspectele care diferentiaza afacerile din cadranele 2 si 3. Unitatea echipei si misiunea comuna pe care o au reprezinta cheia pentru crestere.

Leadership-ul este creierul si inima afacerii. Succesul afacerii depinde in mare masura de liderii care o conduc. Liderii inspira oamenii catre misunea comuna, ii indruma si ii incurajeaza pentru indeplinirea obiectivelor. Oamenii de afaceri de succes sunt lideri excelenti.

Fluxul de bani este sangele unei afaceri. Cresterea afacerii depinde de fluxul banilor care circula prin afacere, la fel cum sanatatea noastra depinde de sangele care circula prin corpul nostru.

Sistemul este un alt aspect care diferentiaza afacerile din cadranele 2 si 3. Fiecare afacere de succes are un sistem, la fel cum masinile au un motor. Si am analizat in articolul de saptamana trecuta diferitele tipuri de sisteme de afaceri.

Produsul reprezinta fructul afacerii, rezultatul final care se adreseaza nevoilor clientilor. Scopul afacerii este sa identifice nevoia clientilor si sa ofere solutia cea mai potrivita prin intermediul produselor pe care le ofera.

Conform misiunii, liderii conduc echipa pentru a folosi sistemul sa produca produsele care sunt vandute si genereaza flux de bani.

This entry was posted in Afaceri, Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>