Ce-ar fi daca mai faci inca un pas?

Una din cele mai motivante lectii de viata este a unei personalitati foarte cunoscute. El a dat gres in afaceri la varsta de treizeci si doi de ani, a pierdut o cursa legislativa la varsta de treizeci si doi de ani si apoi a esuat iar in afaceri la varsta de treizeci si patru de ani.

Insa nu i-a pasat, deoarece era foarte indragostit de o femeie. Apoi, ea a murit cu doua luni inainte de nunta pe care si-o planificasera. El a cedat nervos si a fost internat intr-un ospiciu, insa cand a iesit s-a intors in politica.

Si, totusi, succesele n-au venit. A pierdut alegeri dupa alegeri. A pierdut confruntari parlamentare. A pierdut o cursa pentru Senat. A incercat sa devina vicepresedinte, dar nici asta nu a reusit. Intreaga lui viata a fost presarata cu obstacole, dar era extraordinar de tenace si plin de idei. Stia ca daca nu isi urmarea visul, acele idei ar fi fost ingropate de vii.

Asadar, la varsta de cincizeci si sase de ani, a mai candidat o data. Pentru inca un mandat. De data aceasta, a meritat, atat de mult, de fapt, incat astazi il gasim pe bacnota de cinci dolari. El a devenit al 16-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii – Abraham Lincoln.

This entry was posted in Lectii de viata, Politica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>