Indeplinirea obiectivelor – povesti: Visul

Dupa povestea de saptamana trecuta, in aceasta saptamana va propun inca o poveste care reflecta modul in care sa credem in obiectivele noastre si sa le indeplinim.

Totul pleaca de la povestea unui tanar care era baiatul unui dresor de cai care calatorea din grajd in grajd, de la un hipodrom la altul, din ferma in ferma si de la o crescatorie la alta ca sa dreseze cai. Din aceasta cauza, activitatea scolara a baiatului era mereu intrerupta. Cand era in ultimul an de liceu, i s-a cerut sa scrie o lucrare despre ce dorea sa scrie si sa faca cand va deveni adult. In acea noapte a scris o lucrare de sapte pagini, descriind telul sau de a fi candva proprietarul unei crescatorii de cai. A scris despre visul sau in detaliu, a desenat chiar si un plan al unei ferme de 200 de acri, specificand pozitia cladirilor, a grajdurilor si a pistei. Apoi a desenat un plan detaliat al unei case de 400 de metri patrati care s-ar fi aflat pe terenul de 200 de acri al fermei visate. A lucrat din tot sufletul la acest proiect.

Ziua urmatoare i l-a inmanat profesorului. Doua zile mai tarziu, a primit lucrarea inapoi. Pe prima pagina se afla un 3 mare rosu, impreuna cu o nota care spunea: “Viziteaza-ma dupa ore!” Baiatul cu visul s-a dus sa-l vada pe profesor si a intrebat: “De ce am primit un 3?” Profesorul a spus: “Acesta este un vis nerealist pentru un baiat tanar ca tine. Nu ai bani, provii dintr-o familie fara domiciliu stabil, nu ai resurse. Stapanirea unei crescatorii de cai necesita o multime de bani. Trebuie sa cumperi pamant, trebuie sa platesti pentru prima generatie de cai de rasa, mai tarziu trebuie sa platesti impozite mari. Nu-ti va fi posibil sa reusesti vreodata.” Apoi profesorul a adaugat: “Daca vei rescrie aceasta lucrare cu un scop mai realist, o sa-ti reconsider nota.”

Baiatul s-a dus acasa si s-a gandit indelung. L-a intrebat pe tatal sau ce ar trebui sa faca. Tatal i-a spus: “Fiule, trebuie sa te gandesti singur la asta. Cu toate acestea, cred ca este o decizie foarte importanta pentru tine.” Pana la urma, dupa ce s-a gandit o saptamana, baiatul a returnat aceeasi lucrare fara sa fi facut vreo modificare. A spus: “Poti sa pastrezi 3-ul, iar eu o sa-mi pastrez visul.”

Monti s-a intors apoi catre audienta si a spus: “Va spun aceasta poveste, deoarece va aflati in casa mea de 400 de metri patrati, in mijlocul crescatoriei mele de cai de 200 de acri. Mai am inca acea lucrare scolara inramata deasupra semineului. Partea cea mai buna a povestirii este ca acum 2 veri, acelasi profesor a adus 30 de copii sa campeze la ferma mea pentru o saptamana. La plecare, profesorul mi-a spus: “Monti, as vrea sa-ti marturisesc ceva. Cand eram profesorul tau, eram un hot de vise. De-a lungul anilor, am furat multe din visele copiilor. Din fericire, tu ai avut suficient curaj sa nu renunti la al tau.” Nu lasati pe nimeni sa va fure visele! Urmati-va inima indiferent ce ar fi!”

Aceasta poveste este preluata din CD-ul “Visul“, de Jim Dornan.

This entry was posted in Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>