Indeplinirea obiectivelor – povesti: Nu-ti pierde din vedere obiectivele

Dupa cele 2 aplicatii practice, in aceasta saptamana va propun o poveste. Aceasta se numeste “Nu-ti pierde din vedere obiectivele” si exprima foarte concis modul in care ne putem indeplini obiectivele.

Cand a privit inainte, Florence Chadwick n-a vazut altceva decat un perete dens de ceata. Corpul ii era amortit. Inotase aproape saisprezece ore.

Era deja prima femeie care traversase inot Canalul Manecii in ambele directii. Acum, la 34 de ani, scopul ei era sa devina prima femeie care sa inoate de la Insula Catalina pana la coasta Californiei.

In acea dimineata de 4 iulie a anului 1952, marea era ca o baie de gheata, iar ceata era atat de deasa incat cu greu putea vedea barcile de sprijin. Rechinii inotau spre silueta ei singuratica, fiind indepartati cu impuscaturi. Lupta – ora dupa ora – impotriva stransorii reci a marii in timp ce milioane de oameni o priveau la televiziunea nationala.

Langa Florence, intr-una din barci, se aflau mama ei si antrenorul care o incurajau. Ii spuneau ca nu mai este mult. Dar tot ce putea vedea era ceata. O indemnau sa nu renunte. Niciodata nu o facuse… pana atunci. Mai avea doar o jumatate de mila de strabatut cand a cerut sa fie scoasa afara.

Inca dezmortindu-si trupul inghetat, ea a declarat cateva ore mai tarziu unui reporter: “Uite ce este, nu incerc sa-mi gasesc scuze, dar daca as fi putut sa vad pamantul, poate ca as fi reusit”. Nu au invins-o oboseala sau chiar apa rece, ci ceata. Nu putea sa-si vada tinta.

Doua luni mai tarziu, ea incearca din nou. De data aceasta, in ciuda cetii dense, ea inota cu incredere nestramutata in sine si cu obiectivul clar fotografiat in minte. Ea stia ca undeva, dupa ceata aceea, era pamantul si de data asta a reusit! Florence Chadwick a devenit prima femeie care a traversat inot Canalul Catalina, depasind recordul barbatilor cu doua ore!

Aceasta poveste este preluata din cartea “Supa de pui pentru suflet – a 2-a portie“, de Jack Canfield si Mark Victor Hansen.

This entry was posted in Dezvoltare personala, Newsletter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>